​Την ώρα που η Ουκρανία βρίσκεται προ των πυλών του εμφυλίου, μια δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Αντρέι Ντεστσίτσια έρχεται να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά και να κάψει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις του Κιέβου με τη Μόσχα, αφού δεν δίστασε να αποκαλέσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν… μ@λ@κα.

«Πρέπει να εκπληρώσουμε τις διεθνείς μας υποχρεώσεις, περιλαμβανομένης της υπεράσπισης του δικαιώματος της Ρωσίας να διαθέτει πρεσβεία στην Ουκρανία. Είπα εγώ ότι είμαι εναντίον σας που διαδηλώνετε; Είμαι στο πλευρό σας. Είμαι έτοιμος να μείνω εδώ μαζί σας και να πω "Ρωσία σήκω φύγε από την Ουκρανία". Ναι, ο Πούτιν είναι μ....., ναι», είπε ο Ντεστσίτσια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Η Μόσχα, δια στόματος του Αλεξέι Πουσκόφ, επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσικής Κάτω Βουλής, ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο να καθαιρέσει άμεσα τον υπουργό Εξωτερικών του.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος, ειδικά εκπρόσωπος της Ρωσίας, μπορεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί του ύστερα από τέτοιο ξέσπασμα» , δήλωσε.

Ο Ντεστσίτσια πάλι όταν ρωτήθηκε για τον χαρακτηρισμό που απέδωσε στον Πούτιν δεν έδωσε καμία απάντηση, ελπίζοντας ίσως ότι τα λόγια του θα τα πάρει ο αέρας και θα ξεχαστούν.