​Ουκρανοί διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο κατέβασαν τη σημαία της, αναποδογύρισαν διπλωματικά αυτοκίνητα και έριξαν αυγά.

Νωρίτερα το Σάββατο, φιλορώσοι αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας είχαν καταρρίψει στρατιωτικό αεροσκάφος με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 49 άτομα.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ένας από τους διαδηλωτές ανέβηκε σε κιγκλίδωμα της πρεσβείας και κατέβασε τη σημαία της Ρωσίας, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε «φασίστες».

Οι διαδηλωτές αναποδογύρισαν τουλάχιστον επτά αυτοκίνητα που έφεραν διπλωματικές πινακίδες, πριν σπάσουν τα τζαμιά τους. Κρατούσαν πανό με συνθήματα κατά της Ρωσίας, κατά του Κρεμλίνου και φώναζαν «όχι στις διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν».

Όλα αυτά τα επεισόδια, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Μόσχας.

Η Ρωσία κατήγγειλε την «αδράνεια» των ουκρανικών αρχών, κατηγορώντας την Ουκρανία για κατάφωρη παραβίαση των διεθνών δεσμεύσεών της.

«Η Ρωσία είναι άκρως αγανακτισμένη από τις προκλητικές ενέργειες και τη βεβήλωση της ρωσικής σημαίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.