​«Καζάνι που βράζει» είναι τις τελευταίες μέρες η Βραζιλία με τον λαό οργισμένο να διαδηλώνει κατά της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την χώρα.

brazil_grafiti_12.jpg
Οι Βραζιλιάνοι βλέπουν την κυβέρνηση να σκορπάει εκατομμύρια για το Μουντιάλ, όταν αυτοί πασχίζουν για να βγάλουν τα προς το ζην και ξεσπούν τον θυμό τους, στους τοίχους.

brazil_grafiti1.jpeg
Το Reuters σε μια εξόρμηση στη χώρα κατέγραψε τα συγκλονιστικά γκράφιτι, μέσα από τα οποία οι καλλιτέχνες του δρόμου εξέφρασαν τον θυμό του λαού.

brazil_grafiti2.jpeg
Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, υπερασπίστηκε την Τρίτη, με δηλώσεις της, την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία ξεκινά την Πέμπτη 12 Ιουνίου, λέγοντας ότι «η Βραζιλία είναι έτοιμη, εντός και εκτός γηπέδων».

brazil_grafiti3.jpg
«Έχουμε δημιουργήσει, αναβαθμισμένα αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους, γέφυρες, δρόμους πρόσβασης, γραμμές γρήγορης διέλευσης. Αυτά τα επιτεύγματα δεν θα πάνε στις βαλίτσες των τουριστών μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα μείνουν εδώ, προς όφελος όλων των Βραζιλιάνων. Το Παγκόσμιο Κύπελλο διαρκεί μόλις ένα μήνα, αλλά τα οφέλη παραμένουν εδώ για πάντα» πρόσθεσε.

brazil_grafiti6.jpg
brazil_grafiti10.jpg