​Πέθανε, το βράδυ της Δευτέρας, στο χωριό του κοντά στη λίμνη Τιτικάκα, ο Καρμέλο Φλόρες, από τη Βολιβία, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ήταν… 123 ετών.

Ο άνδρας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αλλά και κάποια επίσημα έγγραφα, όπως το πιστοποιητικό της βάπτισης του, είχε γεννηθεί στις 16 Ιουλίου του 1890, γεγονός που τον έκανε τον γηραιότερο άνθρωπο του πλανήτη.

Οι τοπικές αρχές υπήρξαν αρκετά επιφυλακτικές με τα λεγόμενα του άντρα, αφού η χώρα άρχισε να εκδίδει επίσημα πιστοποιητικά γέννησης το 1940, χωρίς όμως ποτέ να τον διαψεύσουν ή να τον επιβεβαιώσουν.

Τον θάνατο του άνδρα ανακοίνωσε ο 70χρονος γιος του: «Πέθανε στις εννέα το βράδυ. Δεν ήταν σε θέση να σταθεί όρθιος το πόδι του ήταν πρησμένο. Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι από τον διαβήτη.»

Ο υπερήλικας είχε αποκαλύψει και τα μυστικά της μακροζωίας του, καθώς υποστήριζε ότι το γεγονός οτι έζησε πολλά χρόνια, οφείλεται στη διατροφή του με σπόρους κουινόα και μανιτάρια που έβρισκε δίπλα στο ποτάμι αλλά και στο διαρκές μάσημα φύλλων κόκας.

Να σημειώσουμε ότι ο επίσημος τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο που έζησε ποτέ, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ανήκει στη Γαλλίδα Ζαν Καλμ, η οποία πέθανε σε ηλικία 122 ετών το 1997.