​Η 32χρονη Ουγγαρέζα φωτογράφος, Σαρόλτα Βάν, δημιούργησε ένα φωτογραφικό πρότζεκτ με τίτλο «Help dogs with images project», κάνοντας πράξη αυτό που υπόσχεται… βοηθάει, δηλαδή, τα αδέσποτα ζώα!

Η φιλόζωη φωτογράφος παίρνει φωτογραφίες αδέσποτων ζώων που χρειάζονται σπίτι και τις μετατρέπει σε σουρεαλιστικά έργα τέχνης με σκοπό… να ευαισθητοποιήσει τους πιθανούς μελλοντικούς ιδιοκτήτες των απροστάτευτων ζώων.

1.jpg
Δημιουργεί εικόνες που «αγγίζουν» το θεατή, καθώς η ίδια πιστεύει πως κανείς δεν βγάζει φωτογραφίες αδέσποτα σκυλιά, ώστε να τα δουν ενδιαφερόμενοι που μπορεί να θέλουν να τους προσφέρουν καταφύγιο. Εξάλλου «η κάθε εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις», λέει η ίδια.

Ο κάθε ένας από τους αξιαγάπητους πρωταγωνιστές της συλλογής έχει φυσικά όνομα αλλά και μια ιστορία πίσω του.

3.jpg
Ήδη τέσσερα από τα δέκα αδέσποτα που έχουν προβληθεί με τη βοήθεια της φωτογράφου έχουν βρει σπίτι αφού και η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη.

Μάλιστα, εκατοντάδες φιλόζωοι χρήστες του Facebook της στέλνουν φωτογραφίες αδέσποτων, με την ελπίδα πως η φωτογράφος, θα τις συμπεριλάβει στο project και τελικά τα άτυχα ��ωάκια θα βρουν προστασία.

2.jpg