​Νεκροί είναι τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί, από πυρά ενός ζευγαριού σκοπευτών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας στο Λας Βέγκας στην πολιτεία της Νεβάδα. Το ζευγάρι αυτοκτόνησε μετά την επίθεση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή το βράδυ, ο σερίφης του Λας Βέγκας Ντάγκλας Γκιλέσπι ανακοίνωσε ότι δυο αστυνομικοί 42 και 32 ετών έπεσαν θύματα ενέδρας και τραυματίστηκαν θανάσιμα από τα πυρά των δυο ενόπλων, ενώ γευμάτιζαν σε μια πιτσαρία.

las1.JPG

Μετά τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών οι δύο ένοπλοι πήγαν πεζή σε ένα κοντινό σουπερ - μάρκετ όπου πυροβόλησαν ένα ακόμη άτομο πριν αυτοκτονήσουν, όπως δήλωσε ο σερίφης. Τα στοιχεία του τρίτου θύματος όπως και των δυο δραστών δεν έχουν εξακριβωθεί.

las2.JPG

«Προφανώς ο ένας ένοπλος πυροβόλησε τον άλλο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε» είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας που χαρακτήρισε την ενέργεια των δυο δραστών «ένα είδος συμφώνου αυτοκτονίας». «Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε αυτό το γεγονός», είπε ο σερίφης Γκιλέσπι προσθέτοντας πώς ήταν «τραγική ημέρα» για το Λας Βέγκας.

las3.JPG

Πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δυο ένοπλοι τη στιγμή της επίθεσης κατά των αστυνομικών στην πιτσαρία φώναξαν «αυτή είναι η αρχή μιας επανάστασης».

Μια γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης κατά των αστυνομικών ανέφερε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο:

las4.jpg

«Οι αστυνομικοί κάθονταν μπροστά μου, ένας άντρας μπήκε μέσα και σκέφτηκα ότι θα ζητήσει ένα ποτό αλλά αμέσως γύρισε, έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε τον αξιωματικό μπροστά μου».