Τον Βασίλη Παλαιοκώστα, φαίνεται ότι ζήλεψαν τρεις έγκλειστοι των φυλακών Ορσενβίλ του Κεμπέκ, που απέδρασαν το βράδυ του Σαββάτου, με ελικόπτερο και τώρα αναζητούνται από τις αρχές του Καναδά.

Οι τρεις έγκλειστοι στις φυλακές του Κεμπέκ κατάφεραν να αποδράσουν με έ��α πράσινο ελικόπτερο και οι αστυνομικοί εκεί, όχι μόνο τους αναζητούν, αλλά ακόμα δεν έχουν διευκρινίσει εάν το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο ή εάν οι δραπέτες χρησιμοποίησαν ανεμόσκαλα.

«Προτεραιότητά μας είναι ο εντοπισμός των δραπετών και του ελικοπτέρου», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Αν Μάθιου.

«Εργαζόμαστε σκληρά και στενά με το σωφρονιστικό ίδρυμα για να συγκεντρώσουμε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τους δραπέτες», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ, δόθηκε στη δημοσιότητα η ταυτότητα των τριών ανδρών, οι οποίοι είναι ο 35χρονος Ιβ Ντένις, ο 53χρονος Ντένις Λεφέμπρ και ο 49χρονος Σέρζ Πομερλό.

Μάλιστα, κυκλοφόρησαν και οι φωτογραφίες τους ώστε οι πολίτες να τους αποφύγουν αν τυχόν τους συναντήσουν και να ενημερώσουν τις τοπικές αρχές για πληροφορίες.

prisoners.jpg
Στα χρονικά του Καναδά είναι η δεύτερη απόδραση με ελικόπτερο μέσα σε 14 μήνες, μόνο που στην προηγούμενη περίπτωση οι διωκτικές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τους δραπέτες, ύστερα από 48 ώρες.