​Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο- φωτιά της πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Αμερικής, Χίλαρι Κλίντον και ήδη κάποια αποσπάσματα έχουν κυκλοφορήσει, προκαλώντας σάλο.

Στο βιβλίο που θα έχει τον τίτλο «Δύσκολες Επιλογές» (Hard Choices) η Χίλαρι τα «χώνει» στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέροντας: «ο Πούτιν απέδειξε ότι απεχθάνεται την κριτική και τελικά τις διαφωνίες και τον διάλογο», χαρακτηρίζοντας τον «εύθικτο» και «αυταρχικό».

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο η Χίλαρι είχε συγκρίνει τον «ισχυρό» άντρα της Ρωσίας, με τον Αδόλφο Χίτλερ σε σχόλιο της στα social media. Στην συνέχεια όμως έσβησε το σχόλιο της ενώ ο Πούτιν είχε δηλώσει: «είναι καλύτερο να μη διαφωνείς με γυναίκες. Όταν οι άνθρωποι το τραβάνε, δεν σημαίνει ότι είναι ισχυροί, αλλά αδύναμοι. Αλλά ίσως η αδυναμία να μην είναι το χειρότερο χαρακτηριστικό μίας γυναίκας».

hillary1.jpg
Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, το περιεχόμενο του βιβλίου αναφέρεται στην εμπειρία της Κλίντον ως Υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής και ανα��ύει θέματα όπως: την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη της Λιβύης το 2012, την μεταστροφή της αμερικανικής πολιτικής στο Αφγανιστάν, το αποτέλεσμα της Αραβικής Άνοιξης, τον πόλεμο στη Συρία και τις σχέσεις της Αμερικής με τη Ρωσία.

Η Κλίντον, μάλιστα κάνει λόγο και για την προσωπική σχέση που έχει με τον Ομπάμα, γράφοντας για τη πρώτη της συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο το 2008, όταν ήταν υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές: «Κοιταχτήκαμε σαν δύο έφηβοι στο πρώτο αμήχανο ραντεβού και ήπιαμε μερικές γουλιές Chardonnay».

Επιπρόσθετα, γράφει ότι εύχεται να είχε καταψηφίσει την εισβολή στο Ιράκ το 2002, όταν δηλαδή ήταν Γερουσιαστής. «Θεώρησα ότι έπραξα καλή τη πίστει και πήρα την καλύτερη απόφαση που μπορούσα με τις πληροφορίες που είχα. Και δεν ήμουν η μόνη που έσφαλα. Όμως έκανα λάθος. Απλά και ξεκάθαρα.»

Τέλος, όταν γίνεται αναφορά για την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη της Λιβύης το 2012, που σκοτώθηκαν τέσσερις Αμερικανοί, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πρεσβευτής Κρις Στίβενς, η Κλίντον σημειώνει: «Ποτέ δεν θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια για ό,τι συνέβη. Οι Ρεπουμπλικανοί τότε είχαν καταδικάσει τους χειρισμούς της στην υπόθεση.»