Αρχηγοί κρατών και εκατοντάδες βετεράν��ι στρατιώτες βρίσκονται στην Νορμανδία, όπου έλαβαν χώρο εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της Απόβασης των συμμάχων στη Νορμανδία.

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο Γάλλος πρόεδρος, Φ. Ολάντ, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο για τους 20.000 άμαχους- θύματα, ενώ στη συνέχεια μίλησε με κατοίκους που υπήρξαν μάρτυρες της Απόβασης και των μαχών που ακολούθησαν.

Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση στο αμερικανικό νεκροταφείο της Κολβίλ-σιρ-Μερ, όπου έχουν ταφεί 10.000 αμερικανοί στρατιώτες, επισκέφτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αλλά και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος τον τελευταίο καιρό και λόγω της κρίσης στην Ουκρανία ήταν απομονωμένος.

Οι ηγέτες γευμάτισαν στο Σατό ντε Μπενουβίλ ενώ στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν στο Σουόρντ Μπιτς, όπου έγινε αναπαράσταση της Απόβασης παρουσία εκατοντάδων βετεράνων.

Με 21 κανονιοβολισμούς και ενός λεπτού σιγή τίμησαν οι παρευρισκόμενοι τα θύματα της απόβασης στην Νορμανδία.