​Συναγερμός έχει σημάνει στον μεγαλύτερο ουρανοξύστη της Ευρώπης, τον Σαρντ, ύψους σχεδόν 310 μέτρων στο Λονδίνο μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο υ��όγειο του κτιρίου.

sard3.jpg
Οι βρετανικές αρχές απομάκρυναν τον κόσμο και σύμφωνα με την αστυνομία διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή!

sard1.jpg
Η αστυνομία, η πυροσβεστική και τα ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

sard.jpg
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, οι αρχές προέβησαν στην απομάκρυνση του κόσμου από το 87όροφο κτίριο όταν εντοπίστηκε καπνός, ο οποίος προέρχεται από τα υπόγεια. Ωστόσο ο ίδιος επισήμανε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη ότι έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στον ουρανοξύστη.

shard_514_355.jpg
«Ερευνούμε για την πηγή του καπνού ο οποίος έρχεται από τα υπόγεια. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη προς το παρόν ότι πρόκειται για πυρκαγιά, αλλά ο κόσμος απομακρύνθηκε από το κτίριο για προληπτικούς λόγους», σημείωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Ο Σαρντ, ο ψηλότερος ουρανοξύστης στην Ευρώπη, έχει χτιστεί από την βασιλική οικογένεια του Κατάρ.

sard4.jpg
Η οικοδόμησή του ολοκληρώθηκε το 2012 και σε αυτόν στεγάζονται γραφεία, ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, εστιατόρια και διαμερίσματα.