​Η πρώην σύντροφος του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, Βαλερί Τριερβελέρ, με χθεσινή της ανάρτησή τ��ς στο twitter, δήλωσε «ευτυχής» που δεν θα υποχρεωθεί να σφίξει το χέρι του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο τελευταίος, αναμένεται να επισκεφτεί το Μέγαρο των Ηλυσίων και να δειπνήσει με το Γάλλο πρόεδρο.

Λίγη ώρα αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε δηλώσει στα δίκτυα TF1 και Europe 1 ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, είναι μία "αδύναμη" γυναίκα με άκομψους τρόπους, η Τριερβελέρ έγραψε χαρακτηριστικά στο προσωπικό της λογαριασμό:

«Ευτυχής που δεν είμαι υποχρεωμένη να σφίξω το χέρι του Πούτιν…».

δγφργ.jpg

«Καλύτερα κανείς να μην ��σακώνεται με τις γυναίκες. Αλλά η κα. Κλίντον δεν ήταν ποτέ πολύ κομψή στα λόγια της... Όταν οι άνθρωποι ξεπερνούν τα όρια, δεν είναι διότι είναι πολύ ισχυροί, αλλά διότι είναι πολύ αδύναμοι. Όμως, ίσως η αδυναμία δεν είναι το χειρότερο χαρακτηριστικό μίας γυναίκας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι προσκεκλημένος στη Γαλλία με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την 70ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία και θα δειπνήσει απόψε στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος νωρίτερα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με πηγές της γαλλικής προεδρίας, το θέμα της Ουκρανίας και οι τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και στη Ρωσία θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης Ολάντ-Πούτιν.