​Τρεις μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που εξαφανίστηκε το μοιραίο Boeing 777 της Malaysia Airlines με τους 239 επιβάτες και οι θεωρίες συνωμοσίας δεν σταματούν!

Όμως η μαρτυρία μιας Βρετανίδας προκαλεί ενδιαφέρον, μιας και δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι να υποστηρίζουν ότι έχουν δει το αεροσκάφος!

45180924CAAC557BE210C2103F0B8DAA.jpg
Η 41χρονη Κάθριν Κι έπλεε από το Κοσίν στο Πουκέτ της Ινδίας με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος μαζί με το σύζυγό της, όταν κοίταξε στον ουρανό και είδε ένα αεροπλάνο να φλέγεται -ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε- αφήνοντας πίσω του μαύρο καπνό.

«Έμοιαζε σαν ένα αεροπλάνο να είχε πιάσει φωτιά. Μέτα σκέφτηκα... μήπως τρελάθηκα; απλά τράβηξε την προσοχή μου γιατί δεν είχα ξαναδεί ποτέ ένα αεροπλάνο με πορτοκαλί φώτα ξανά και αναρωτιόμουν τι ήταν», είπε και πρόσθεσε: «Μπορούσα να δω το περίγραμμα του αεροσκάφους. Έμοιαζε μεγαλύτερο από άλλα αεροσκάφη. Από πίσω του έμοιαζε να βγαίνει μαύρος καπνός». Εκείνη την ώρα η Κάθριν ήταν μόνη στο κατάστρωμα.

boing1.jpg
Ακόμα, η 41χρονη είπε ότι είδε άλλα δύο αεροσκάφη εκείνο το βράδυ, να περνούν από την αντίθετη κατεύθυνση. Και μπορεί να πίστεψε ότι το μεγάλο αεροπλάνο που είδε, είχε πιάσει φωτιά, ωστόσο, εξήγησε ότι δεν το κατέθεσε στις αρχές διότι πίστεψε πως θα το έκαναν τα άλλα αεροπλάνα που πέρασαν από δίπλα του.

Η Κάθριν έμαθε για την τραγωδία με την πτήση MH370 όταν έφτασε στο Πουκέτ. Εκεί, άλλοι ιστιοπλόοι, στους οποίους η 41χρονη αποκάλυψε τι είχε δει τη νύχτα εκείνη προσπάθησαν να την πείσουν να μιλήσει στις αρχές.

Όμως δεν ήταν σίγουρη όσον αφορά στην ώρα που είδε το φλεγόμενο αεροσκάφος, ενώ άρχισε να αμφισβητεί και την ημερομηνία.

Λίγες ημέρες αργότερα και ακούγοντας για τις έρευνες που ήταν σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, η 41χρονη άρχισε να αναθεωρεί τις κινήσεις της.

Η Κάθριν συνειδητοποίησε ότι η πορεία που ακολουθούσε με το σκάφος της, ήταν ουσιαστικά παράλληλη με μία από τις διαδρομές που φημολογείτο πως είχε ακολουθήσει το αεροπλάνο.

Με τη χρήση των χαρτών της Google και αφού υπολόγισε τη θέση του αεροσκάφους με τη διαδρομή που ίσως είχε πάρει το Boeing 777 -και με τη βοήθεια ενός ειδικού- η Κάθριν κατάλαβε ότι ίσως, τη μοιραία εκείνη βραδιά, είχε δει το μοιραίο αεροπλάνο!

boing2.jpg
Έτσι τελικά η Βρετανίδα υπέβαλλε μία έκθεση με τα πλήρη στοιχεία για το ταξίδι της και τα όσα είδε, στις αρμόδιες αρχές της Αυστραλίας.