​Σκληρή μάχη με τον χρόνο δίνουν οι γιατροί και οι γον��ίς ενός μωρού μόλις 12 ημερών που χρειάζεται επείγουσα μεταμόσχευση καρδιάς.

Η μικρούλα Τιάρνα Γκρέι από την Βρετανία είναι η πιο μικρή ασθενής που βρίσκεται στη λίστα αναμονής, περιμένοντας την καρδιά που θα της χαρίσει τη ζωή, μιας και ελάχιστες ώρες από τη γέννησή της, οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι έχει μια σπάνια ασθένεια.

Η Τιάρνα γεννήθηκε με μια εξαιρετικά σπάνια καρδιακή πάθηση, όπου η βαλβίδα της καρδιάς της είναι κλειστή, με αποτέλεσμα να μένει στη ζωή με μηχανική υποστήριξη.

moro1.jpg

Συγκλονισμένοι είναι οι γονείς της μικρής, με την μαμά της να δηλώνει ότι δεν έχει καταφέρει ούτε καν να την κρατήσει στην αγκαλιά της.

«Δεν την έχω πάρει αγκαλιά ακόμα, μόνο το χεράκι της έχω κρατήσει. Οι γιατροί μας είπαν ότι μερικές φορές μπορεί να βρουν ταυτόχρονα δύο καρδιές και μερικές δεν βρίσκουν καν. Το μωρό μου μπορεί να μην αντέξει τόσο πολύ. Τα περισσότερα μωρά δυστυχώς φεύγουν από τη ζωή πριν βρεθεί το μόσχευμα», είπε με δάκρυα στα μάτια.

Το νεαρό ζευγάρι, που έχει έναν ακόμα γιο, τον δίχρονο Τζέιμι, γνώριζε ότι η κορούλα τους θα γεννιόταν με πρόβλημα στην καρδιά.

Η μικρούλα γεννήθηκε με Καισαρική τομή στο νοσοκομείο του Νιουκαστλ στις 22 Μαΐου, όμως οι γιατροί δεν μπορούσαν προγενετικά να προβλέψουν το μέγεθος του προβλήματος και όταν το παιδί γεννήθηκε διαπίστωσαν ότι οι αρτηρίες της καρδιάς του δεν είχαν σχηματιστεί σωστά.

Η μεταμόσχευση είναι μονόδρομος για την μικρή Τιάρνα με τους γιατρούς να είναι συγκρατημένοι.

moro2.jpg

«Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Τα μωρά κάτω των δύο μηνών δεν μπορούν να γίνουν δωρητές οργάνων στην Βρετανία. Η Τιάρνα μπορεί να πάρει την καρδιά ενός μωρού έως τριών μηνών, όμως όλα εξαρτώνται από το βάρος του. Ο χρόνος δυστυχώς εξαντλείται», είπε ο παιδίατρος της μικρής.

Οι δύο γονείς περνούν πλέον όσο περισσότερο χρόνο μπορούν με το μωρό τους και στο πλευρό τους έχουν τους συγγενείς και τους γιατρούς του νοσοκομε��ου.

Ο μικρός Τζέιμι έχει δει την αδελφούλα του, αλλά φοβήθηκε πάρα πολύ όταν την είδε με τόσα καλώδια, που δεν τον ξαναπήγαν στο νοσοκομείο.

Όλοι προσεύχονται για την μικρή Τιάρνα, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί το πολυπόθητο μόσχευμα και κι εκείνη θα βγει νικήτρια από αυτή τη σκληρή μάχη.