​Πέντε χρόνια στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου, η Μισέλ Ομπάμα έχει κάνει εμφανίσεις για τις οποίες μιλούν ακόμα και σήμερα, επιλέγοντας εντυπωσιακές τουαλ��τες υψηλής ραπτικής διάσημων και άσημων σχεδιαστών. Παρ’ όλ’ αυτά, αρκετοί είναι αυτοί που δημόσια αναρωτιούνται αν τα φορέματα της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, τα πληρώνουν οι Αμερικανοί πολίτες.

michelle1.jpg

Σύμφωνα με το Associated Press μόνο τον τελευταίο μήνα, η Μισέλ Ομπάμα έκανε τρεις εντυπωσιακές εμφανίσεις, φορώντας δημιουργίες που η αξία τους υπολογίζεται στα 15.000 δολάρια. Και η τιμή αυτή είναι χωρίς τα πανάκριβα κοσμήματα και αξεσουάρ που φόρεσε η κα Ομπάμα, που ομολογουμένως κάνουν τις εμφανίσεις της να ξεπερνούν το παραπάνω ποσό.

michelle2.jpg

Πάντως το ίδιο το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι συνήθως η Μισέλ Ομπάμα δεν δανείζεται ρούχα από γνωστούς οίκους, ούτε δέχεται δώρα ή διευκολύνσεις στην τιμή.

Ο Λευκός Οίκος, αρνείται πεισματικά να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα για το ποιος πληρώνει για τις εμφανίσεις της Μισέλ Ομπάμα, όπως άλλωστε έχει κάνει και στο παρελθόν και για τις προηγούμενες Πρώτες Κυρίες.

michelle3.jpg

Η γραμματέας πάντως της Μισέλ είναι κατηγορηματική:

«Η Πρώτη Κυρία πληρώνει για τα ρούχα της. Για τις επίσημες εκδηλώσεις, ή για ιστορικής σημ��σίας εμφανίσεις της όπως μια επίσημη επίσκεψη, η κυρία Ομπάμα μπορεί να λάβει ως δώρο κάποια φορέματα από σχεδιαστές».


michelle5.jpg

Κανείς πάντως δεν ξέρει πόσες τουαλέτες έχουν χαρίσει στην Πρώτη Κυρία και επίσημα αυτό που διαμηνύεται από αξιωματούχους του Λευκού Οίκου είναι ότι η Μισέλ Ομπάμα ως επί το πλείστον πληρώνει μόνη της τα ρούχα της.

michelle6.jpg

Η Washington Post πάλι σε παλιότερο δημοσίευμά της είχε αναφέρει ότι η βοηθός της Ομπάμα επικοινωνούσε τακτικά με σχεδιαστές και τους ζητούσε να κάνουν καλύτερες τιμές για τις δημιουργίες που ήθελε να αγοράσει.

michelle7.jpg

michelle9.jpg