​Τ��ν απαγόρευση των διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, την Αμπούτζα σε ένδειξη συμπαράστασης των 200 κοριτσιών που έχουν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Η απόφαση αυτή ελήφθη «για λόγους ασφαλείας», εξήγησε με μήνυμά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλτίν Ντάνιελ, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας για την περιοχή της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας, επιβεβαιώνοντας την απαγόρευση.

Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσε την Μπόκο Χαράμ στον κατάλογο των προσώπων και των οργανώσεων που υφίστανται στοχευμένες κυρώσεις και εμπάργκο πώλησης όπλων.

Με τον τρόπο αυτό η Ευρώπη συμμορφώνεται με την απόφαση που ελήφθη πριν από δύο εβδομάδες από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Μπόκο Χαράμ, που το όνομά της σημαίνει «Η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτία», υπόκειται πλέον στις ίδιες κυρώσεις με εκείνες που αφορούν την Αλ Κάιντα και τα παρακλάδια της. Οι Βρυξέλλες πρόσθεσαν επίσης στον ίδιο κατάλογο το Μέτωπο Αλ Νόσρα που δρα στη Συρία.

Η ισλαμιστική, νιγηριανή οργάνωση ευθύνεται για μια σειρά πολύνεκρων επιθέσεων στη βόρεια Νιγηρία και για την απαγωγή περισσότερων από 200 κοριτσιών από το χωριό Τσίμποκ, στην πολιτεία Μπόρνο.