​Δηλώνοντας πεπεισμένη ότι θα βρει συμμάχους για τη δημιουργία ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι σέβεται «την Μέρκελ όσο και τον Πούτιν επειδή δεν τους επιβάλλονται αποφάσεις» και υποστηρίζοντας ότι η Γαλλία θα ήταν καλύτερα έξω από το ευρώ, η Μαρίν Λεπέν προειδοποιεί σε συνέντευξή της την γερμανίδα καγκελάριο για «έκρηξη της Ε.Ε.».

«Αν δεν βλέπει τα βάσανα στα οποία υποβάλλονται οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, η Γερμανία θα καταστήσει τον εαυτό της μισητό», λέει η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Der Spiegel», καλώντας την κα. Μέρκελ να μην συνεχίσει την πολιτική λιτότητας. «Νομίζει ότι μπορεί κανείς να κάνει πολιτική εναντίον των λαών. Αυτό θα οδηγήσει σε έκρηξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δηλώνει η Λεπέν και προσθέτει ότι δεν καταλογίζει στη Γερμανίδα καγκελάριο την ευθύνη επειδή θέλει να διατηρήσει ένα ισχυρό ευρώ. «Απευθύνω τις κατηγορίες εναντίον των δικών μας ηγετών, οι οποίοι δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντά μας. Ένα ισχυρό ευρώ καταστρέφει τη χώρα μας», προσθέτει.

χαρακτηρίζει ακχαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση «αντιδημοκρατικό τέρας» και εμφανίζεται αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να ιδρύσει ομάδα με άλλα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τέλος, υπεραμύνεται της συμπάθειάς της προς τη Ρωσία στην κρίση της Ουκρανίας, λέγοντας ότι τρέφει έναν κάποιον θαυμασμό για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, διότι δεν επιτρέπει να του επιβάλλονται αποφάσεις από τη μια ή την άλλη χώρα. «Ο Ρώσος Πρόεδρος σκέφτεται πρώτα από όλα το συμφέρον της Ρωσίας. Υπ' αυτή την έννοια, τρέφω για τον κ. Πούτιν τον ίδιο σεβασμό όπως για την κ. Μέρκελ», καταλήγει η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.