​Να μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τζαμί θέλουν χιλιάδες μουσουλμάνοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ιστορικό χριστιανικό μνημείο και προσευχήθηκαν για το αίτημά τους!

675322_ayasofya-onunde-binlerce-kisi-namaz-kildi-.jpg
Έπειτα από κάλεσμα του «Συνδέσμου Νεολαίας Ανατολής», μουσουλμάνοι από διάφορα σημεία της Κωνσταντινούπολης μαζεύτηκαν στην πλατεία μπροστά από την Αγία Σοφία, κάνοντας την πρωινή τους προσευχή (ναμάζι).

675323_ayasofya-namaz.jpg
Η προσευχή, οργανώθηκε με αφορμή την 561η επέτειο από την άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς Τούρκους, ενώ η συγκέντρωση έγινε υπό αστυνομικό κλοιό, ο οποίος δημιούργησε μπλόκο γύρω από την Αγία Σοφία ώστε να εμποδιστεί η είσοδος του πλήθους.

675325_ayasofya-namaz-3105-jpg20140531094218.jpg
Στη συνέχεια, οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν, φωνάζοντας το σύνθημα «να σπάσουν οι αλυσίδες, ν΄ανοίξει η Αγία Σοφία».

Να σημειώσουμε, πως το θέμα της Αγίας Σοφίας έχει ανοίξει και πάλι στην Τουρκία, ενώ υπέρ της μετατροπής της σε τέμενος έχουν ταχθεί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Αφορμές γι΄��υτά, είναι η η πρόταση νόμου που κατέθεσε στην εθνοσυνέλευση ο ανεξάρτητος βουλευτής Χαμί Γιλντιρίμ (πρώην βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) για μετατροπή της σε τζαμί, και η 561η επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

EAD7514F91F1360CD1E6A03A6E7CA584.jpg
Μάλιστα ο Σύνδεσμος που οργάνωσε την συγκέντρωση όσο και ο βουλευτής Χαμί Γιλντιρίμ που κατέθεσε την πρόταση, κατηγορούν την κυβέρνηση Ερντογάν για ατολμία στο θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεολαίας Ανατολής, Σαλίχ Τουράν, σε δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες, υποστηρίζει ότι «η Αγία Σοφία είναι το σύμβολο της Άλωσης, είναι η κορώνα της υπόστασης του Ισλάμ στη Δύση», και καταλήγει πως «η μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο το 1934,ήταν παράνομη».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ, ΤΖΑΜΙ!