​Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ το απόγευμα του Σαββάτου, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν την πρώτη επέτειο από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2013, που είχαν συγκλονίσει την Τουρκία.

Η τουρκική αστυνομία, προκειμένου να διασκορπίσει το πλήθος που φώναζε συνθήματα υπέρ της παραίτησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άρχισε να εκτοξεύει δακρυγόνα και αντλίες νερού, με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να διασπαστούν.

9AFC8983C06EE1CD376E9B9124EAC267.jpg

Σύμφωνα με τη Hurryiet, μετά τις συγκρούσεις της αστυνομίας με τους διαδηλωτές, υπήρξαν και κάποιοι τραυματίες από το νερό που εκτοξεύτηκε.

Παράλληλα, το τουρκικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει πως οι αστυνομικοί έριξαν στους διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει 32 προσαγωγές.

tourkia-sugkrouseis.jpg

ΔΕΝ «ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ» ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ:

Μπορεί νωρίτερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός να είχε απειλήσει ότι θα συλλάβει όσους διαδηλώσουν, όμως το πλήθος τον αψήφησε, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις σε Κωνσταντινούπολη, αλλά και στην Άγκυρα.

αρχείο λήψης.jpg

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ CNN:

Όπως σας έχουμε ήδη γράψει από το star.gr, η τουρκική αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πλατεία Ταξίμ, συνέλαβε τη δημοσιογραφική ομάδα του CNN, την ώρα που μετέδιδε απευθείας το ρεπορτάζ της.

Ο ανταποκριτής του CNN στην Τουρκία, Άιβαν Ουότσον, αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώνοντας μέσω Twitter πως ένας από τους αστυνομικούς τον χτύπησε με το γόνατο στους γλουτούς.