​Συγκλονίζει η μητέρα ενός στρατιώτη, ο οποίος έχασε την ζωή του ενώ υπηρετούσε στο Αφγανιστάν και σκέφτηκε έναν τρόπο για να τον ξανααγκαλιάσει!

BCN0313FREEMAN3.jpg
Συγκεκριμένα, η Λίζα Φρίμαν διάβαζε τις επιστολές του γιου της Μάθιου ξανά και ξανά για να τον νιώσει κοντά της, για να ακούσει και πάλι τη φωνή του στα αυτιά της, να αισθανθεί ότι το παιδί της είναι ακόμα ζωντανό.

17034676-20088206-thumbnail.jpg
Τότε σκέφτηκε να πάρει τη στρατιωτική στολή του και να την μετατρέψει σε ένα αρκουδάκι που θα μπορούσε να σφίξει στην αγκαλιά της.

safe_image.jpg
Μάλιστα, όταν συνειδητοποίησε πως με αυτή της την κίνηση θα μπορούσε να απαλύνει τον πόνο και άλλων μητέρων ή παιδιών που έχουν χάσει τους πατεράδες τους, πρόσφερε μέσω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, The Matthew Freeman Project, που ίδρυσε και σε άλλους τη χαρά της… επαφής με τους στρατιώτες που χάθηκαν.

3kids-300x225.png
Όπως είπε η μητέρα του Μάθιου στο CNN, ο γιος της ήξερε από μικρός ότι ήθελε να καταταγεί στο στρατό, όπως άλλωστε και ο πατέρας του.

Το τραγικό είναι ότι λίγες μόλις ημέρες από την άφιξή του στο Αφγανιστάν το 2009 και αφού είχε παντρευτεί την αγαπημένη του από το σχολείο, έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με ενόπλους.

«Παρότι έχουν περάσει τόσα χρόνια, ο πόνος είναι ακόμα φρέσκος», δήλωσε η Φρίμαν στο CNN, η οποία ίδρυσε την οργάνωση για να προσφέρει σχολικά είδη σε παιδιά που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες και να παρέχει υποτροφίες στα αδέλφια στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πρόσφατα, λοιπόν, έδωσε πνοή και στην πρωτοβουλία της μετατροπής στολών των νεκρών στρατιωτών σε αρκουδάκια, καθώς έτσι πιστεύει πως μπορεί να απαλύνει τον πόνο των συγγενών τους.