​Χαμός γίνεται στη Βρετανία, όπου σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες θερίζουν οι σεξουαλικές ασθένειες στους άνω των 65, οι οποίοι δεν το βάζουν κάτω και είναι ανοιχτοί να πειραματιστούν σεξουαλικά, ακολουθώντας κατά γράμμα τις περιγραφές του βιβλίου «Οι 50 αποχρώσεις του γκρι».

grey1.jpg

Όπως δήλωσε η γιατρός Σάρλοτ Τζόουνς, μετά από την έκδοση της επιτυχημένης τριλογίας, τα μεγαλύτερα σε ηλικία ζευγάρια έχουν γίνει πιο… περιπετειώδη στο κρεβάτι και δεν διστάζουν να πειραματιστούν.

Η απόλαυση όμως δυστυχώς έχει και τις αρνητικές της συνέπειες, αφού έχει παρατηρηθεί έξαρση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων σε άτομα άνω των 50.

Σύμφωνα με την Δρ. Τζόουνς, η επιτυχία του βιβλίου είχε σαν συνέπεια τα μεγαλύτερης ηλικίας ζευγάρια να νιώσουν μεγαλύτερη σεξουαλική αυτοπεποίθηση και να μην χρησιμοποιούν προστασία.

grey2.jpg

Έτσι, οι γιατροί αντιμετωπίζουν όλο και συχνότερα περιστατικά βλεννόρροιας και σύφιλης, όπως και πιο απλές περιπτώσεις.

«Συμβουλεύω όλο τον κόσμο που έχει συμπτώματα να πάει να εξεταστεί, είτε σε μια κλινική, όπου όλα μπορούν να γίνουν ανώνυμα, είτε στον γιατρό τους. Μην ντρέπεστε, τα έχουμε ξαναδ��ί και τίποτα δεν μας εκπλήσσει», λέει η γιατρός.