​Ένα δημοσίευμα της τούρκικης εφημερίδας Χουριέτ έχει προκαλέσει σάλο στην Τουρκία σχετικά με το ορυχείο της Σόμα, όπου έχασαν την ζωή τους 301 εργαζόμενοι!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας επιθεωρητής ο οποίος ενέκρινε τα μέτρα ασφαλείας στο ορυχείο, είναι γαμπρός ενός υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας, στην οποία ανήκει το ανθρακωρυχείο.

Ο επικεφαλής των επιθεωρητών Εμίν Γκουμούς έκανε τον πολυήμερο έλεγχο το Μάρτιο και δεν διαπίστωσε «καμία παράλειψη» στα μέτρα ασφαλείας. Ο συγγενής του είναι διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Soma Holdings.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συγγενική σχέση των δύο ανδρών ήταν ο λόγος για τον οποίο το υπουργείο Εργασίας ακύρωσε τη σύμβαση του με τον Γκουμούς για να εξετάσει τις συνθήκες στο ορυχείο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής ενός συνδικάτου των εργατών ορυχείων παραιτήθηκε από τη θέση του, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών εκ μέρους των εργαζομένων.

Ο Ταμέρ Κουτσουκγκεντσάι ανακοίνωσε ότι παραιτείται μετά τις συγκρούσεις ανθρακωρύχων με αστυνομικών στην περιοχή της Σόμα, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι

Μετά το χειρότερο δυστύχημα σε ορυχείο που έχει συμβεί ποτέ στην Τουρκία, οι ανθρακωρύχοι ζητούν να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στη χώρα και να φτάσουν στα διεθνή επίπεδα.

Να σημ��ιωθεί ότι οκτώ άνθρωποι έχουν συλληφθεί ως υπεύθυνοι για την καταστροφή στο ορυχείο Σόμα.

Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, αλλά η έρευνα συνεχίζεται.