​Ένα κοινωνικό πείραμα που έγινε σε πάρκο του Λονδίνου, δείχνει πώς αντιδρούν οι ξένοι όταν γίνονται μάρτυρες ενός περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας ανάλογα με το φύλο του ατόμου που ασκεί τη βία.

bia1.jpg

Τρεις κρυφές κάμερες στήθηκαν σε πάρκο του Λονδίνου κι ένας άνδρας ηθοποιός αρχίζει να κάνει σκηνή ζηλοτυπίας στην κοπέλα του και να την κακοποιεί λεκτικά και σωματικά μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών.

bia2.jpg

Αμέσως κάποιες γυναίκες ��ου βάζουν τις φωνές και τον απειλούν ότι αν συνεχίσει έτσι θα καλέσουν την αστυνομία, ενώ ένας άνδρας, απευθυνόμενος στην κοπέλα την ρωτά αν είναι καλά.

bia3.jpg

Μετά από λίγα λεπτά το ίδιο πείραμα διεξάγεται στο ίδιο σημείο, μόνο που αυτή τη φορά η γυναίκα ηθοποιός είναι αυτή που ασκεί τη βία σε βάρος του άνδρα μπροστά στα μάτια των περαστικών.

bia4.jpg

Παρ’ όλ’ αυτά, αντί να έχουν την ίδια αντίδραση με πριν, οι περισσότεροι μένουν αμέτοχοι και γελούν βλέποντας την τραγική σκηνή.

bia5.jpg

Το συγκεκριμένο πείραμα διεξήχθη στις 16 Μαΐου, λίγες μόλις μέρες μετά από τη δημοσιοποίηση του video με την επίθεση της αδελφής της Μπιγιονσέ σε βάρος του Τζέι Ζι και έγινε με πρωτοβουλία της οργάνωσης ManKind.

bia6.jpg

«Το 40% των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας είναι άνδρες. Η βία είναι βία», αναφέρεται στο τέλος του video και σίγουρα το πείραμα αυτό προβλημάτισε πολλο��ς.