​Όλη η Ευρώπη προσέρχεται στις κάλπες σήμερα για τις Ευρωεκλογές και οι πολίτες 21 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισαν για την κοινοβουλευτική περίοδο 2014-2019.

Το βράδυ θα γίνουν γνωστά και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα στις επτά χώρες όπου η ψηφοφορία έχει διεξαχθεί μεταξύ Πέμπτης και Σαββάτου.

Εβδομήντα τέσσερις ευρωβουλευτές, καλούνται να αναδείξουν σήμερα, οι Γάλλοι πολίτες, οι οποίοι προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες.

Τι δείχνει exit poll στην Γερμανία

Πρώτοι οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ με 36%

Σοσιαλδημοκράτες 27.5%

Ευρωσκεπτικιστές (Εναλλακτική για την Γερμανία) 6.5%

Άνοδο της Ακροδεξιάς στην Αυστρία δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

Για άνοδο του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας στο 20,1% από 13% κάνει λόγο, στις πρώτες εκτιμήσεις τις οποίες μεταδίδει, το αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο ORF. Η κυβερνώσα Κεντροδεξιά φέρεται να βλέπει τις δυνάμεις της να μειώνονται από το 30% στο 27,1%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν σταθεροί σε ποσοστά κοντά στο 24%.

Ποιοι έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής

Η ψηφοφορία δεν διεξάγεται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. την ίδια ημέρα (Κυριακή). Την Πέμπτη ψήφισαν οι πολίτες της Ολλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας, την Παρασκευή εκείνοι της Ιρλανδίας, ενώ το Σάββατο οι πολίτες της Τσεχίας, της Λεττονίας, της Μάλτας, της Σλοβακίας, καθώς και οι Γάλλοι οι οποίοι κατοικούν σε υπερπόντια εδάφη.

Μάλτα

Το κυβερνών Εργατικ�� Κόμμα της Μάλτας φαίνεται να έρχεται πρώτο στις ευρωεκλογές, που διεξήχθησαν χθες Σάββατο στη χώρα αυτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις του κόμματος που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ανεπίσημες εκτιμήσεις εμφανίζουν το Εργατικό Κόμμα να κερδίζει το 53% της ψήφου και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Εθνικιστικό Κόμμα, να κερδίζει το 40%.

«Πρόκειται για ένα συγκινητικό αποτέλεσμα. Είμαι ευγνώμων για την ψήφο εμπιστοσύνης και την ενθάρρυνση. Κερδίσαμε με μεγάλη πλειοψηφία, σας ευχαριστώ όλους» δήλωσε σχολιάζοντας το αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός Τζόζεφ Μούσκατ.

Αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις αυτές, το Εργατικό Κόμμα θα καταλάβει τέσσερις από τις έξι έδρες που διαθέτει η Μάλτα στο Στρασβούργο. Η συμμετοχή στις χθεσινές ευρωε��λογές στη χώρα ανήλθε σε 75%, ενώ το επίσημο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται αργά απόψε το βράδυ.