Συνελήφθη ένας άνδρας από τη βελγική αστυνομία ως ύποπτος για τη δολοφονία τριών ατόμων στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, σύμφωνα με ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga.

«Υπήρχε ένα πρόσωπο που έφυγε από τον τόπο (του εγκλήματος) με το αυτοκίνητό του. Το εντοπίσαμε και το συλλάβαμε. Όμως, δεν γνωρίζουμε εάν έχει κάποια σχέση με τα γεγονότα» δήλωσε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας, η οποία διευκρίνισε ότι ο συλληφθείς «θεωρείται ύποπτος».

Το περιστατικό της επίθεσης στο Εβραϊκό Μουσείο έχει προκαλέσει σοκ στο Βέλγιο, λόγω και του συμβολισμού που ενδέχεται να κρύβει η επίθεση που έγινε ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές (με τις κάλπες να έχουν ανοίξει ήδη από χθες σε αρκετές χώρες), στην πόλη- έδρα της Κομισιόν και μία από τις δύο έδρες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (μαζί με το Στρασβούργο).

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο, δήλωσε «σοκαρισμένος» από τη σφαγή στο μουσείο».

«Η χώρα μας και όλοι οι Βέλγοι, όποια κι αν είναι η γλώσσα τους, η καταγωγή τους ή οι πεποιθήσεις τους, είναι ενωμένοι και αλληλέγγυοι απέναντι σε αυτήν την αποκρουστική επίθεση σε έναν εβραϊκό πολιτιστικό χώρο» τόνισε.