​Ένα βίντεο που κόβει την ανάσα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει την επίθεση 2 Ουκρανικών ελικοπτέρων, τύπου Mil Mi-24 σε στρατιώτες.

Το σοκαριστικό βίντεο τράβηξε ένας από ��ους Ουκρανούς στρατιώτες, ο οποίος βρισκόταν στην ομάδα που δέχτηκε την επίθεση και αναγκάστηκε να κρυφτεί πίσω από φορτηγά.

Στα πλάνα φαίνεται το μέγεθος της «αποσύνθεσης» και της έλλειψης επικοινωνίας σε επίπεδο διοίκησης και ελέγχου που κυριαρχεί πλέον στις ουκρανικές δυνάμεις.

Το τραγικό επεισόδιο έλαβε χώρα κοντά στην περιοχή Ντόνετσκ, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες.

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δύο μόλις μέρες πριν από τις εκλογές στην χώρα, δήλωσε ότι η Ουκρανία βρίσκεται στο κατώφλι ενός εμφυλίου πολέμου.

«Η κρίση στην Ουκρανία γεννήθηκε διότι ο Γιανουκόβιτς απέρριψε τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακολούθησε ένα πραξικόπημα, το οποίο υποστήριξαν οι Αμερικανοί φίλοι μας, και εν τέλει, επικρατεί χάος κι ένας αληθινός εμφύλιος πόλεμος», πρόσθεσε ο «ισχυρός» άνδρας της Ρωσίας.

Εξάλλου ο Πούτιν εκτίμησε πως οι κυρώσεις που επέβαλαν δυτικά κράτη στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία θα αποδε��χθούν μπούμερανγκ, ενώ τόνισε ότι οι χώρες της Δύσης με τις ενέργειές τους επιδεινώνουν την παγκόσμια οικονομική κρίση.