​Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Τουρκία, αφού 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 9 τραυματίστηκαν από τις βίαιες συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών, σε πορεία διαμαρτυρίας για την τραγωδία του ορυχείου της Σόμα.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη λαϊκή συνοικία Οκμεϊντάνι της Κωνσταντινούπολης για να παρευρεθούν και να θρηνήσουν στην κηδεία του άνδρα ο οποίος, δολοφονήθηκε την Πέμπτη 22 Μαΐου, από την αστυνομία στην περιοχή.

«Είχε έρθει χθες για την κηδεία κάποιου άλλου και σήμερα θάβουμε τον ίδιο», είπε ένας από τους συγκεντρωμένους σε τοπικά μέσα.

Σας υπενθυμίζουμε οτι το θύμα, ο 30χρονος Ουγκούρ Κουρτ, δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ παρακολουθούσε την κηδεία ενός συγγενή του.

Την ίδια στιγμή, η ανακοίνωσή του άδικου θανάτου του 30χρονου πυροδότησε νέες κινητοποιήσεις και ολονύκτιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην Κωνσταντινούπολη.

Οργισμένο το πλήθος φώναζε «Κράτος-δολοφόνος» και «Θα δώσετε λόγο» λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή του αδικοχαμένου 30χρονου.

Να σημειωθεί ότι στις νέες άγριες συγκρούσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα τραυματίστηκαν 10 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 8 ήταν αστυνομικοί.