​Άγρια επίθεση δέχτηκε ο Μπέμπε Γκρίλο από τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος σε δηλώσεις του τον χαρακτήρισε επικίνδυνο για την δημόσια τάξη επειδή φαίνεται να υποστηρίζει Χιτλερικές ιδέες.

«Αν κερδίσει τις Ευρωεκλογές ο Μπέπε Γκρίλο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να απειληθεί η δημόσια τάξη» υποστήριξε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σήμερα, κατά την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας στην Ιταλία.

«Ο Γκρίλο δεν μας κάνει πλέον να γελάμε, μας φοβίζει και πρέπει όντως να μας φοβίζει», δήλωσε ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι, «τα αυταρχικά καθεστώτα γεννήθηκαν υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες τις οποίες βιώνει η σημερινή Ιταλία» και για τον ��όγο αυτό «η ψήφος υπέρ του Γκρίλο είναι πολύ επικίνδυνη, διότι λέει τα ίδια πράγματα που έλεγε ο Χίτλερ το 1933».

Από την άλλη πλευρά, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, δήλωσε ότι «από το 2015 η μείωση των φόρων κατά ογδόντα ευρώ το μήνα θα επεκταθεί και στους συνταξιούχους», συμπληρώνοντας ότι «οι αποφάσεις και οι παροχές της κυβέρνησής του δεν είναι απλώς διαφημιστικά σποτάκια, όπως υποστήριξαν κάποιοι».

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Ρέντσι υπογράμμισε εξάλλου ότι «ετοιμάζει ένα μεγάλο και ουσιαστικό πρόγ��αμμα για το εξάμηνο της ιταλικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο θα παρουσιάσει στις 2 του ερχόμενου Ιουλίου στο Στρασβούργο».

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, ολοκληρώνει απόψε την προεκλογική του εκστρατεία στην Ρώμη και διαμηνύει ότι «είναι σαφές πως το κίνημά του έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές, αλλά δεν πρόκειται να κάνει κακό σε κανέναν».

«Θα τους βοηθήσουμε απλώς να εγκαταλείψουν την εξουσία, χαϊδεύοντας τους, και λέγοντας τους με χαμηλή φωνή: έλα, πάμε, μην ανησυχείς, τελείωσαν όλα» ειρωνεύτηκε ο πολιτικός και ηθοποιός απευθυνόμενος στο πλήθος που παρακολούθησε την προεκλογική του ομιλία στο Μιλάνο.