​Η Σερβία φαίνεται να επιστρέφει στους παλαιούς της ρυθμούς, μετά τις φονικές πλημμύρες, αφού σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης της χώρας.

sf2.jpg
Μάλιστα ο πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς πρότεινε να ετοιμαστεί ειδική έκθεση προς ενημέρωση της Σερβικής Βουλής και των πολιτών γι�� τα μέτρα που ελήφθησαν το διάστημα που η Σερβία ήταν αντιμέτωπη με τις καταστροφικές πλημμύρες.

sf5.jpg
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, ανέφερε ότι μέχρι τώρα εντοπίστηκαν οι σοροί 33 θυμάτων και ότι έχει επιβεβαιωθεί πως τα αιτία του θανάτου των 13 ανθρώπων ήταν πνιγμός. «Είναι τα ακριβή και αληθή στοιχεία που αφορούν ολόκληρη τη Σερβία», δήλωσε ο Στεφάνοβιτς.

sf4.jpg
Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της Σερβίας δήλωσε ότι και μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα χρειαστεί μεγάλη συμμετοχή των υπουργείων Εσωτερικών, Άμυνας, αλλά και ότι τώρα το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς θα αναλάβουν άλλα υπουργεία όπως τα υπουργεία, Ενέργειας, Υγείας, Υποδομών κ.ά.

sf7.jpg
Σημειώνεται ότι ο Αλεξάνταρ Βούτσις απηύθυνε έκκληση στην Ευρώπη και στον κόσμο να βοηθήσουν τη Σερβία να ξεπεράσει τη τεράστια καταστροφή από τις πρωτόγνωρες πλημμύρες και πρόσθεσε ότι το κόστος των ζημιών μπορεί να φθάσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.