Ήταν μία από τις πιο φρικιαστικές μαζικές δολοφονίες που έχουν γίνει στην ιστορία… Ιούλιος του 2011στο νησάκι Ουτόγια ο 32χρονος ακροδεξιός Μπέρ��νγκ Μπρίβικ , μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό μετατρέπει τον παράδεισο των νέων σε κόλαση για να σώσει τη χώρα του και την Ευρώπη από τους μουσουλμάνους και τους Μαρξιστές όπως λέει στο μανιφέστο του.

Δολοφονεί 77 μέλη της νεολαίας του εργατικού κόμματος που είχαν εκεί την ετήσια συνάντησή τους . Επί 30 λεπτά πυροβολούσε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Περίπου μία ώρα πριν σκορπίσει το θάνατο στο βωμό των ακροδεξιών πεποιθήσεων του. Eίχε τοποθετήσει ισχυρότατη βόμβα κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Όσλο . Eπτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Είχε διασυνδέσεις με ακροδεξιούς σε όλοι την Ευρώπη.

Ιούνιος του 2013 τρεις σκίνχεντς χτυπούν μέχρι θανάτου τον 19χρονο Γάλλο Κλεμάν Μαρίκ γιατί ήταν μέλος ακροαριστερής οργάνωσης.

Οι δρόμοι της γαλλικής πρωτεύουσας πλημμύρισαν με νέους που βγήκαν για βροντοφωνάξουν την οργή , τον θυμό και την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του 19χρονου.

Για περισσότερα από 10 χρόνια μια εθνικοσοσιαλιστική ομάδα νεοναζιστών με το όνομα Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα, κρυβόταν πίσω από φονικές επιθέσεις, ληστείες τραπεζών, βομβιστικές επιθέσεις σε περιοχές μεταναστών στην Γερμανία και όχι μόνο.

Μια ληστεία σε τράπεζα στο Άιζεναχ τους, οδήγησε την αστυνομία στο τροχόσπιτο τους. Αμέσως τυλίγεται στις φλόγες.

Οι Ούβε Μούντλος και του Ούβε Μπένχαρτ γνωστοί για την παράνομη νεοναζιστική τους δράση στα τέλη της δεκαετίας του '90, βρίσκονται νεκροί.

Δίπλα τους οι αρχές βρήκαν μία βιντεοκασέτα στην οποία καμάρωναν για τους φόνους που είχαν διαπράξει . Το 2000 δολοφόνησαν 1 Έλληνα και 8 Τούρκους.

Κίνητρο τους ήταν η ξενοφοβία και το μίσος. Το μόνο επιζών μέλος της νεοναζιστικής ομάδας, η οποία ευθύνεται για σειρά ρατσιστικών δολοφονιών είναι η Μπεάτε Τσεπ.