Κατάφεραν να επιζήσουν από το φονικό τσουνάμι το 2004 και είναι παγκοσμίως γνωστοί με το όνομα «τσιγγάνοι της θάλασσας»!

fgfhgfghfh.png
Πρόκειται για νομάδες που ζούσαν στην Νοτιανατολική Ασία και γνώριζαν τόσο καλά τον ωκεανό που κατάφεραν να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους πριν τα τεράστια κύματα «πνίξουν» τα νησιά τους!

badj.jpg
Ο λόγος για τους Bajau Laut ή Badjao, οι οποίοι κατοικούν σε έναν επίγειο παράδεισο στο αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων. Τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί και υπολογίζεται ότι 470.000 ζουν στις Φιλιππίνες, 410.000 στην πολιτεία Sabah της Μαλαισίας και άγνωστος αριθμός αυτών στην Ινδονησία και την υπόλοιπη νοτιοανατολική Ασία.

ghlhgjkjk.png
Οι Μπατζάο φτιάχνουν μόνοι τους τις βάρκες τους που λέγονται lepa-lepa, με τις οποίες ταξιδεύουν αλλά και ζουν μέσα σε αυτές.

jhfgjh.png
Η φυλή περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της μέσα στο νερό και βγαίνουν στην ξηρά για να πουλήσουν την αλιεία τους και για να θάψουν τους νεκρούς τους με το παραδοσιακό τελετουργικό τους.

jhg.jpg
Σε ότι αφορά τη θρησκεία τους, η πλειοψηφία είναι σουνίτες-μουσουλμάνοι.

kghkjhjk.png
Κάθε υποομάδα των νομάδων παίρνει το όνομα της περιοχής στην οποία ζει, κάτι που αποδεικνύει το πόσο δεμένοι είναι με τη φύση την οποία λατρεύουν και τιμούν με προσφορές.

kgikgkj.png
Τα σπίτια τους είναι φτιαγμένα από ξύλο και στηρίζονται με πασσάλους μέσα στο νερό.

kgjk.jgk.j.png
Οι Μπατζάο έχουν ακόμα τη φήμη του τέλειου δύτη. Πολλά μέλη της φυλής σκόπιμα προκαλούν ρήξη στα τύμπανα των αυτιών τους σε νεαρή ηλικία, προκειμένου να διευκολυνθεί η κατάδυση και το κυνήγι στη θάλασσα.

kjhkjhjkl.png
Καταφέρνουν μάλιστα να κρατούν την ανάσα τους μέχρι και πέντε λεπτά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
tsigganoi-thalassa-660.jpg
untitled.png