​Σάλο προκάλεσε για άλλη μια φορά στη Γαλλία ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις επερχόμενες εκλογές, με τη δήλωσή του ότι «ο ιός Έμπολα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της δημογραφικής έκρηξης».

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πληθυσμιακή αύξηση σε όλο τον κόσμο και το θέμα της μετανάστευσης, ο 86χρονος υποψήφιος ευρωβουλευτής δήλωσε ότι η συγκεκριμένη θανατηφόρα ασθένεια μπορεί να λύσει το πρόβλημα… μέσα σε 3 μήνες!!!

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, ο οποίος σε ανακοίνωση του, καταδίκασε τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του Λεπέν, τονίζοντας ότι το Γαλλικό α��ροδεξιό κόμμα (FN) «δεν έχει αλλάξει». Όλα αυτά συμβαίνουν, την ίδια στιγμή που οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι το FN θα κερδίσει τις ευρωεκλογές στη Γαλλία.

Μάλιστα ο Λεπέν παραδέχτηκε ότι η φράση αυτή προκάλεσε χαμό στο διαδίκτυο. «Ξέρω ότι ορισμένοι κακεντρεχείς θα προσπαθήσουν σκληρά να δαιμονοποιήσουν το FN. Έχουν άδικο», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι ο 83χρονος δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με δηλώσεις του αφού και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί από τον πολιτικό κόσμο για τις ακραίες απόψεις του.