​Ένα άρθρο τ��υ περιοδικού «Economist» έχει αναστατώσει τους Ευρωπαϊκούς πολιτικούς κύκλους, το οποίο προβλέπει ότι θα επικρατήσει το απόλυτο χάος στην Ευρώπη, μετά τα αποτελέσματα των επερχόμενων εκλογών, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσει τρομερά προβλήματα από την νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου.

Μάλιστα, το «επίμαχο» άρθρο συνοδεύει μια φωτογραφία η οποία είναι παραλλαγή του πίνακα «Κόλαση» του Ζερόμ Μπος.

Στην φωτογραφία, όπως μπορείτε και εσείς να δείτε, φαίνονται ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Φρανσουά Ολάντ αντιμέτωποι με τους αντιπάλους τους, Νάιτζελ Φάρατζ και Μαρί Λε Πεν, με τους δεύτερους να προσπαθούν να δολοφονήσουν τους πρώτους.

Οι Ευρωπαίοι θα στραφούν σε λαϊκιστές και εξτρεμιστές

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι οργισμένοι και ταλαιπωρημένοι έπειτα από 5 χρόνια κακής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης και για αυτό τον λόγο θα τιμωρήσουν τους «ισχυρούς» πολιτικούς και θα στηρίξουν λαϊκίστικά και ακραία κόμματα, τα οποία θα εισβάλλουν στην Ευρωβουλή με πρωτοφανή υψηλά ποσοστά.

Στην συνέχεια τονίζεται ότι αν και η οικονομική κρίση έχει αρχίσει να ξεπερνιέται, οι πολίτες έχουν χάσει την πίστη τους στην Ευρώπη και τους πολιτικούς της. Για αυτό τον λόγο σε περίπτωση που συνεχιστεί η άνοδος του λαϊκισμού, κάποια από τις χώρες- μέλη της Ευρωζώνης μπορεί να εκλέξει εθνική κυβέρνηση, η οποία θα εγκαταλείψει το ευρώ και θα πυροδοτήσει εκ νέου την ευρωπαϊκή κρίση.

Επιπρόσθετα, οι ψηφοφόροι θεωρούν ότι η Ένωση έχει κάνει λάθος επιλογές για να επιτευχθεί η ανάπτυξη, ενώ ήδη στην Ευρώπη υπάρχουν 26 εκατομμύρια άνεργοι και σχεδόν σε όλες τις χώρες το χρέος παραμένει επικίνδυνα υψηλό και οι τράπεζες είναι αρκετά εύθραυστες.

Την ίδια στιγμή, το περιοδικό υποστηρίζει ότι οι πολίτες βιώνουν μια «τραυματισμένη» δημοκρατία, ενώ οι πολιτικοί δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την οικονομική «κατάντια» της Ευρώπης.

Καταλήγοντας, το άρθρο αναφέρει ότι η μόνη λύση για να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση πιο δημοκρατική και να επιβιώσει είναι να δώσει πίσω την εξουσία στο��ς λαούς.