​Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα φθάνει στην Κύπρο ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν με την σύζυγο του Τζιλ για μια διήμερη επίσκεψη.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη στην Κύπρο αμερικανού αντιπροέδρου, ύστερα από 52 χρόνια. Το 1962 είχε επισκεφθεί το νησί ο τότε αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Λίντον Τζόνσον.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος θα φτάσει στην Κύπρο με το Air Force Two και θα συνοδεύεται από 400 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων αποτελούν το προσωπικό ασφαλείας.

Στην Κύπρο θα μεταφερθούν επίσης τρεις θωρακισμένες λιμουζίνες Κάντιλακ, πέρα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα συνοδείας του αντιπροέδρου.

Μόνο οι σωματοφύλακες θα γνωρίζουν σε ποια από τις τρεις λιμουζίνες θα επιβαίνει ο Τζο Μπάιντεν, προφανώς για λόγους ασφαλείας. Την ευθύνη της ασφάλειας του αντιπροέδρου έχει η Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας, το ζεύγος Μπάιντεν θα υποδεχθεί ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης. Ο Τζο Μπάιντεν θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, δίνοντας έμφαση στην ισχυρή διμερή σχέση Ηνωμένων Πολιτειών - Κυπριακής Δημοκρατίας και αναμένεται να επιβεβαιώσει την ισχυρή στρατηγική εταιρική σχέση, που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί, επίσης, στην αμερικανική πρεσβεία για να αποτίσει φόρο τιμής στον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρότζερ Ντέιβις, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1974. Θα επισκεφθεί τη νεκρή ζώνη, όπου θα μιλήσει σε επιχειρηματίες και παράγοντες της κοινωνίας των πολιτών και από τις δύο κοινότητες. Για το βράδυ είναι προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με τους κυρίους Αναστασιά��η- Έρογλου και την ειδική αντιπρόσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ, Λίζα Μπάντεχαϊμ.