​Στρατιωτικό νόμο κήρυξε την Τρίτη ο στρατός της Ταϊλάνδης και ανέπτυξε στρατιωτικές δυνάμεις στην Μπανγκόγκ, έπειτα από πολύμηνη πολιτική κρίση και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά τις οποίες 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Η κήρυξη στρατιωτικού νόμου δεν αποτελεί πραξικόπημα, αλλά έχει ως στόχο την αποκατάσταση της ειρήνης και της δημόσιας τάξης», διευκρινίσθηκε σε ανακοίνωση του στρατού που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα), σύμφωνα με αναφορές μέσων μαζικής ενημέρωσης της χώρας αυτής.

Παράλληλα, στρατιωτικοί και κυβερνητικοί παράγοντες δήλωσαν ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση παραμένει στη θέση της. Στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα έλαβαν θέσεις στο κέντρο της Μπανγκόκ και κυρίως στις περιοχές των ξενοδοχείων και των τηλεοπτικών σταθμών.

Δεκάδες στρατιώτες και οχήματα έχουν επίσης αναπτυχθεί σε προάστιο της πρωτεύουσας κοντά στο χώρο φιλοκυβερνητικής διαδήλωσης των «κόκκινων πουκαμίσων». Ωστόσο ο στρατός έδωσε εντολή στους διαδηλωτές, τόσο φιλοκυβερνητικούς, όσο και αντικυβερνητικούς, να παραμείνουν στους χώρους συγκέντρωσής τους.

«Το κοινό δεν πρέπει να πανικοβληθεί και πρέπει να συνεχίσει κανονικά της ζωή του», προέτρεψε ο στρατός της Ταϊλάνδης.