​Ενοχλημένος φαίνεται να είναι ο άλλοτε ισχυρός άντρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν,από την ταινία του Αμπελ Φεράρα, «Welcome to New York».

Η σκανδαλώδης ταινία αναφέρεται στην υπόθεση του «Sofitel» που προκάλεσε την πτώση του τότε γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και έβαλε τέλος στις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Ο δικηγόρος του, Ζαν Βέιλ, υποστήριξε, την Δευτέρα 19 Μαΐου, στο ραδιοφωνικό δίκτυο, Europe 1, ότι η ταινία είναι «ένα σκ@τό, μία κουρ@δ@ σκύλου», που περιλαμβάνει και «μία πλευρά αντισημιτισμού».

«Ο Στρος Καν είναι αηδιασμένος και τρομαγμένος από την ταινία αυτή και ζήτησε από τους δικηγόρους του να καταθέσουν μήνυση για δυσφήμηση εξαιτίας των κατηγοριών για βιασμό και για τους υπαινιγμούς που εμφανίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας», τόνισε ο δικηγόρος του.

Από την άλλη πλευρά και η πρώην σύζυγος του Στρος Καν δήλωσε ότι είναι αηδιασμένη από την ταινία αλλά όπως είπε δεν θα κινηθεί νομικά.

Να σημειωθεί ότι η ταινία- πέτρα του σκανδάλου, «Welcome to New York», με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ και Ζακλίν Μπισέ, προβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (17-0-14), στο φεστιβάλ των Καννών.