​Δυσοίωνες είναι οι προφητείες του πρώην Γερμανού καγκελάριου Χέλμουτ Σμιτ για την κρίση στην Ουκρανία, μιας και όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild δεν αποκλείεται να ξεσπάσει μέχρι και Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ο Χέλμουτ Σμιτ κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιδείνωση της κατάστασης στη χώρα, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν καταλαβαίνουν από εξωτερική πολιτική.

«Ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση όπως τον Αύγουστο του 1914, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Η κατάσταση μου φαίνεται όλο και πιο συγκρίσιμη. Η Ευρώπη, οι Αμερικανοί κα�� επίσης οι Ρώσοι συμπεριφέρονται όπως περιγράφει ο συγγραφέας Κρίστοφερ Κλαρκ στο βιβλίο του “Οι υπνοβάτες”», είπε

Δεν διστάζει μάλιστα να τα πει χύμα και τσουβαλάτα στους Ευρωπαίους ηγέτες λέγοντας:

«Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η απόπειρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενσωματώσει την Ουκρανία. Και μετά και τη Γεωργία. Υπενθυμίζεται πως η Γεωργία βρίσκεται εκτός της Ευρώπης. Πρόκειται για μεγαλομανία. Δεν έχουμε καμιά δουλειά εκεί», είπε.

Τέλος ο 95χρονος πρώην πολιτικός καλεί τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να πραγματοποιήσει… «πραξικόπημα» εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να αποτρέψει το δυσοίωνο αυτό σενάριο.