​Δραματικές ώρες περνάει η Σερβία, αφού τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχουν πνιγεί στη Σερβία και περίπου 3.500 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο δυτικό και στο νότιο- δυτικό τμήμα της χώρας , ενώ άλλοι 200 εξακολουθούν να είναι σε επικίνδυνες περιοχές περιμένοντας βοήθεια.

bosnia-plimmures.jpg
Τα σχολεία στο Βελιγράδι και σε άλλες 18 πό��εις σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Την ίδια στιγμή, δηλαδή, που περίπου 100.000 νοικοκυριά στη Σερβία και 50.000 στη Βοσνία είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

serb_exo.jpg
Παράλληλα, οι εργασίες σε δύο ορυχεία στη Σερβία έχουν διακοπεί λόγω των πλημμυρών ενώ η σιδηροδρομική σύνδεση προς το Μαυροβούνιο στα νοτιοδυτικά και την πόλη Νις στα νότια έχει επίσης διακοπεί για τους ίδιους λόγους.

serb2.jpg
Από την άλλη πλευρά, χαμός γίνεται και στην Βοσνία, όπου πολλές πόλεις έχουν πλημμυρίσει από τα νερά του ποταμού Μπόσνα, στα κεντρικά και στα βόρεια της χώρας.

serb4.jpg
Μάλιστα, σύμφωνα με τα ξένα μέσα, ο στρατός έστειλε ελικόπτερα για να απομακρυνθούν δεκάδες άτομα που κινδύνευαν.

serbia-plimmures.jpg
Να σημειωθεί ότι οι δύο χώρες που χτυπήθηκαν από τα προτόγνωρα φυσικά φαινόμενα, ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

serb6.jpg