​Καζάνι που βράζει είναι η Τουρκία μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο της Σόμα της Μαγνησίας, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 282 εργάτες.

TURKIA1.jpg
Απεργία σε εθνικό επίπεδο πραγματοποίησαν πολλά συνδικάτα, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη τη Σμύρνη και τη Νικομήδεια.

TURKIA2.jpg
Η τουρκική αστυνομία για να διαλύσει το πλήθος των 20.000 διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην πόλη της Νικομήδειας (Ιζμίρ) καταγγέλλοντας την κυβέρνησης Ερντογάν, χρησιμοποίησε δακρυγόνα αλλά και αντλίες νερού, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι απάντησαν με πέτρες.

TURKIA3.jpg
Την ίδια στιγμή, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ορυχείου της Σόμα επιβεβαίωσε την ανακοίνωση της κυβέρνησης που κάνει λόγο για 282 νεκρούς μετά την έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη 13 Μαΐου.

TURKIA4.jpg
Από την άλλη πλευρά, μέσα σε κλίμα οδύνης, κηδεύτηκαν αρκετά από τα θύματα της τραγωδίας βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους.

TURKIA8.jpg
Οι τελετές γίνονταν διαδοχικά, κάποιες φορές και παράλληλα η μία με την άλλη, ώστε να θαφτούν άμεσα όλοι οι αδικοχαμένοι εργάτες.

TURKIA7.jpg
Να σημειωθεί ότι εργάτες παραμένουν ακόμη παγιδευμένοι στις υπόγειες στοές και οι αρχές συνεχίζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.