​Είναι η «χρυσή» εξάδα στον κόσμο… Είναι νέοι, αυτοδημιούργητοι ή κληρονόμοι αμύθητων περιουσιών και έχουν καταφέρει πολλά και σημαντικά στον χώρο της τεχνολογίας και όχι μόνο!

Οι έξι νεαρότεροι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο είναι όλοι τους μέχρι 40 ετών και έχουν κάνει τεράστια περιουσία χάρη στις καινοτόμες ιδέες τους, αλλά και τις επιχειρηματικές τους κινήσεις.

To Bloomberg τους εντόπισε και τους παρουσίασε:

Στην πρώτη θέση είναι ο Sergey Brin, αμερικανός επιχειρηματίας και συνιδρυτής της μηχανής αναζήτησης Google, μαζί με τον Λάρρυ Πέιτζ. Γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1973. Ο Brin δημιούργησε την εταιρεία μαζί με φίλους του σε ένα γκαράζ και η περιουσία του σήμερα ανέρχεται στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια!!!

1.jpg
Η δεύτερη θέση ανήκει στον Mark Zuckerberg, τον συνιδρυτή του facebook μαζί με τους Ντάστιν Μόσκοβιτς, Εντουάρντο Σέβεριν και Κρις Χιούζ, συμφοιτητές του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και ο νεαρότερος των δισεκατομμυριούχων! Χθες έγινε 30 ετών και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους το 2008. Η περιουσία του φθάνει τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια. Σήμερα κατέχει το 24% των μετοχών του Facebook. Το 2010 το περιοδικό Time ανέδειξε τον Zuckerberg ως Πρόσωπο της Χρονιάς.

zuckerberg.jpg
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο 37χρονος Alejandro Santo Domingo με περιουσία που αγγίζει τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι γιος του αείμνηστου Κολομβιανού δισεκατομμυριούχου «βασιλιά της μπύρας» Julio Mario Santo Domingo. Συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του «Metropolitan Museum of Art» της Νέας Υόρκης, ενώ είναι και σύμβουλος επενδύσεων σε πολλές επιχειρήσεις.
3.jpg
Στην τέταρτη θέση βρίσκονται τα αδέλφια Scott και Dannine Dunkan, ηλικίας 31 και 40 ετών αντιστοίχως. Έχουν κληρονομήσει τον ενεργειακό κολοσσό του πατέρα τους, Enterprise Products Partners. Οι δύο τους διαθέτουν ο καθένας μία περιουσία ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, σπανίζουν εξαιρετικά οι φωτογραφίες τους.

scott-duncan.jpg
Στην πέμπτη θέση είναι ο Dustin Moskovitz, ο οποίος ήταν κολλητός φίλος και συγκάτοικος στο Χάρβαρντ με τον Mark Zuckerberg. O 29χρονος Μoskobitz είναι μόλις 8 ημέρες μικρότερος από τον πρώην συγκάτοικο του και η περιουσία του εκτιμάται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

untitled.png
Στην έκτη θέση ο 38χρονος Ουκρανός Jan Koum, ιδρυτής της Whatsapp, την οποία πούλησε στο Facebook έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων!!! Η περιουσία του ανέρχεται σε 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

JanKoum650.jpg