​Δύο άνθρωποι πνίγηκαν στη Σερβία και εκατοντάδες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρών στην περιοχή. Τα νερά έχουν αποκλείσει δρόμους, έχουν διακόψει την κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο και έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις.

Το πρωί, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Γιασένιτσα στη δυτική Σερβία ένας πυροσβέστης που συμμετείχε σε επιχείρηση διάσωσης, ενώ το βράδυ της Τετάρτης, στο προάστιο Ούμτσαρι του Βελιγραδίου, βρέθηκε πνιγμένος ένας άνδρας, ο οποίος αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις συστάσεις των αρχών και να εγκαταλείψει το σπίτι του.

Σε 20 δήμους έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στο Βελιγράδι, με απόφαση των τοπικών αρχών, δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία βασικής και μέσης εκπαίδευσης. Η κατάσταση είναι δραματική σε πολλές περιοχές τις κεντρικής Σερβίας, όπου ποτάμια ξεχείλισαν, γέφυρες κατέρρευσαν και χιλιάδες σπίτια πλημμύρισαν.

Η κεντρική οδική αρτηρία προς το Μαυροβούνιο έκλεισε εξαιτίας κατολισθήσεων στην περιοχή Γκόρνι Μιλάνοβατς, ενώ το δίκτυο ηλεκτροδότησης υπέστη σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 100.000 νοικοκυριά. Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εκκένωση εγκλωβισμένων.

Κατά τη διάρκεια τη νύχτας, 500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από περιοχές που πλήττονται από τις πλημμύρες.