​Τις κόρες τους αναγνώρισαν από το βίντεο της Μπόκο Χαράμ μερικοί γονείς στη Νιγηρία.

Οι εξτρεμιστές μάλλον έχουν χωρίσει τις 223 μαθήτριες που κρατούν κάπου στη ζούγκλα της Σαμπίζα, ενώ σε αυτή την περιοχή επικεντρώνονται και οι έρευνες του στρατού, αλλά και πρακτόρων από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, το Ισραήλ και την Κίνα που έσπευσαν για να βοηθήσουν.

Πρόκειται για ένα πυκνό δάσος από αγκαθωτά δέντρα που το κάνουν σχεδόν αδιαπέραστο. Η αποστολή ανεύρεσης των κ��ριτσιών γίνεται πιο δύσκολη, καθώς η Μπόκο Χαράμ ισχυρίζεται ότι έχει χωρίσει τις μαθήτριες σε έξι ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν κατασκοπευτικά αεροπλάνα για να τις εντοπίσουν, ενώ άνθρωποι που έχουν πείρα στις επαφές με τη Μπόκο Χαράμ πιστεύουν ότι το κλειδί πρέπει να είναι οι διαπραγματεύσεις.

Την ίδια ώρα, οι οικογένειες των κοριτσιών είναι εξοργισμένες με την κυβέρνηση και τα αντανακλαστικά της, αφού οι ερευνητές πήγαν στο σχολείο από όπου τις άρπαξαν ένα μήνα μετά.

Σε όλη τη Νιγηρία πάντως οι διαδηλώσεις υπέρ της απελευθέρωσης των μαθητριών συνεχίζονται, ενώ όλοι ελπίζουν ότι τα κορίτσια θα επιστρέψουν τελικά σώα και αβλαβή στα σπίτια τους.