​Βίαια επεισόδια ξέσπασαν για μια ακόμα φορά στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης εναντίον της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε ανθρακωρυχείο στη Μάνισα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μετέβη στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος, βρέθηκε όμως σε κλοιό διαδηλωτών και κατάφερε να εξοργίσει τους κατοίκους δηλώνοντας με ωμότητα:

"Αυτά συμβαίνουν σε όλα τα ανθρακωρυχεία, είναι φυσιολογικό".
αρχείο λήψης.jpg

Ο Τούρκος πρωθυπουργός παρέθεσε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο του Σομά και όταν βγήκε από το κτίριο και κατευθύνθηκε προς τη λιμουζίνα του ένα οργισμένο πλήθος περικύκλωσε το αυτοκίνητό του και άρχισε να τον αποδοκιμάζει.

Ενδεικτικό είναι ότι στην περιοχή αυτή, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν βγήκε πρώτο με μεγάλη πλειοψηφία. Μετά όμως από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο που έγινε ο τάφος για εκατοντάδες ανθρώπους του ζητούν να παραιτηθεί, προσθέτοντας έτσι άλλον έναν πονοκέφαλο στον Τούρκο πρωθυπουργό.
erdogan2_514_355.jpg

Την ίδια στιγμή φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Άγκυρα εναντίον της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για την απίστευτη αυτή τραγωδία που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 238 άτομα.

Περίπου 700 – 800 διαδηλωτές θέλησαν κατευθυνθούν στο υπουργείο Ενέργειας, όμως η αστυνομία εκτόξευσε εναντίον τους δακρυγόνα με στόχο να τους διαλύσει.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου των ανθρακωρύχων "Ντεβ – Μαντέν", Ταϊφούν Γκιοργκούν έκανε λόγο για σημαντικές ελλείψεις και εγκληματική αμέλεια όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας που ίσχυαν στο ανθρακωρυχείο.

«Όσο τα ορυχεία ανήκαν στο κράτος σχεδόν κανένα ατύχημα δεν είχ�� συμβεί. Από τη στιγμή ιδιωτικοποιήθηκαν και δόθηκαν τα έργα σε εργολάβους στόχος ήταν η μείωση των εξόδων, ενώ οι κανόνες ασφαλείας τέθηκαν σε δεύτερη μοίρα», είπε.