​Δεν τα κατάφερε τελικά ο 19χρονος Στίβεν Σάτον από την Βρετανία, ο οποίος έγινε σύμβολο και παρέδωσε μαθήματα ζωής στον αγώνα του για να συγκεντρώσει πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ ώστε να ενισχυθεί το «Ταμείο Εφηβικού Καρκίνου». Η μητέρα του, συντετριμμένη ανακοίνωσε τον θάνατο του γιου της μέσω Facebook, γράφοντας ότι το παιδί της έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο του εντέρου, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

agori1.jpg

«Η καρδιά μου σκάει από περηφάνια και σπαράζει από τον πόνο για τον θαρραλέο, ανιδιοτελή γιο μου που έφυγε ήρεμος στον ύπνο του τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτη 14 Μαΐου. Η απίστευτη στήριξη και η έκρηξη αγάπης για τον ��τίβεν με βοηθά πολύ αυτές τις δύσκολες στιγμές, όπως ακριβώς βοήθησαν κι εκείνον κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Ξέρουμε όλοι ότι δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Το πνεύμα του θα συνεχίσει να ζει μέσα από όλα αυτά που πέτυχε και μοιράστηκε με τόσους πολλούς. Σας αγαπώ. Η μαμά του», έγραψε.

Μέσα σε λίγα λεπτά το μήνυμά της είχε πάνω από 100.000 share, ενώ χιλιάδες προσπάθησαν να κάνουν μια δωρεά στη σελίδα «Just Giving» που είχε δημιουργήσει ο Στίβεν, με αποτέλεσμα να πέσει για πολλή ώρα.

agori2.jpg

Μέχρι και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του 19χρονου γράφοντας στο Twitter:

agori3.jpg

«Με μεγάλη έκπληξη έμαθα ότι ο Στίβεν Σάτον πέθανε. Το πνεύμα του, η γενναιότητά του και το φιλανθρωπικό του έργο για την έρευνα κατά του καρκίνου ήταν μια μεγάλη έμπνευση».

Ο Στίβεν συνέχισε την προσπάθειά του για να πετύχει τον στόχο του και να μαζέψει ένα σε��αστό ποσό για το «Ταμείο Εφηβικού Καρκίνου», παρά το γεγονός ότι η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί και παρά κάποιες επιθέσεις, από αήθη troll που υποστήριξαν ότι τους εξαπάτησε.

agori5.jpg

Με χαμόγελο και απίστευτη δύναμη, ακόμα και την τελευταία στιγμή, δεν σταματούσε να λέει πόσο ευτυχισμένος είναι και πόσο γεμάτος από την αγάπη του κόσμου.

agori6.jpg

«Τώρα δεν με νοιάζει να πεθάνω από καρκίνο γιατί βοήθησα πολύ κόσμο», είχε δηλώσει, όταν η κατάστασή του ήταν πλέον μη αναστρέψιμη, δείχνοντας για μια ακόμα φορά το μεγαλείο της ψυχής του.