​Σοκάρει το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Hurriyet και δείχνει την έκρηξη που σκόρπισε το θάνατο σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Μανίσα.

Ο νέος προσωρινός απολογισμός που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου, έχει φθάσει στους 205 νεκρούς. Δήλωσε ακόμα ότι οι περισσότεροι νεκροί, πέθαναν από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα.

Το δυστύχημα συνέβη την ώρα αλλαγής της βάρδιας, κάτι που σημαίνει ότι στο ορυχείο βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πολύ περισσότεροι εργάτες από ό,τι συνήθως.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί συνολικά 363 ανθρακωρύχοι.

«Χάσαμε 201 αδέρφια μας εργάτες, και φοβόμαστε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί» είχε πει στον πρώτο απολογισμό τα ξημερώματα ο Γιλντίζ, ενώ ακόμη που συγγενείς των αγνοούμενων περιμέναν έξω από το ορυχείο ελπίζοντας να δουν τους οικείους ανάμεσα σε όσους απεγκλωβίζονται.

Ο Γιλντίζ διευκρίνισε ότι 84 ανθρακωρύχοι διασώθηκαν τραυματισμένοι εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Παράλληλα, η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος. Ήδη οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ ο πρωθυπουργός ακύρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.