Συνεχώς ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την έκρηξη που σημειώθηκε από βραχυκύκλωμα σε ανθρακωρυχείο της Μανίσα στη δυτική Τουρκία.

tur1.jpg
Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 201, ενώ άλλοι 80 είναι τραυματίες εκ των οποίων οι 4 είναι ανήλικοι και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

tur3.jpg
Από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης καθώς εκατοντάδες άλλοι εργάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις υπόγειες στοές του ορυχείου.
38c3197483559b03e1c98702c5dc869c_XL.jpg
Όπως ανακοινώθηκε, 787 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στα έγκατα της γης όταν σημειώθηκε η έκρηξη. «Προτεραιότητά μας είναι να προσεγγίσουμε τους εργαζόμενούς μας που βρίσκονται κάτω από τη Γη» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι στις στοές που δεν έχουν πληγεί διοχετεύεται οξυγόνο.

tur4.jpg
��ιλώντας, ωστόσο, στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο ειδικός σε θέματα ορυχείων Βεντάτ Ντινταρί σημείωσε ότι «αν έχουν πάθει βλάβη οι αεραγωγοί, οι ανθρακωρύχοι μπορεί να πεθάνουν μέσα σε διάστημα μίας ώρας».

tur7.jpg
«Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις. Ελπίζουμε να έχουμε πιο ξεκάθαρες πληροφορίες τις επόμενες ώρες» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.