​Σε απευθείας δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στη Λάρνακα στις 30 Μαΐου παραπέμφθηκαν ο 59χρονος επιχειρηματίας από τη Λάρνακα και ο 35χρονος από την Ορόκλινη οι οποίοι κατηγορούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν 35 κατηγορίες μεταξύ των οποίων η συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, διαφθορά γυναίκας, εκμετάλλευση προσώπων, απαγωγή, βιασμός επίθεση και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Αίτημα της κατηγορούσας αρχής ήταν όπως και οι δύο κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι και την έναρξη της δίκης στις 30 Μαΐου, αίτημα στο οποίο έφερε ένσταση η υπεράσπιση.

Την Τρίτη στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας διατύπωσε απίστευτους ισχυρισμούς ο συνήγορος υπεράσπισης του 57χρονου επιχειρηματία, σε σχέση με τα σεξουαλικά όργια στα οποία συμμετείχαν ανήλικες.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος «στη θέση που βρέθηκε ο κατηγορούμενος μπορεί να βρεθεί ο οποιοσδήποτε άνθρωπος. Οι δύο ανήλικες τον προσέγγιζαν για να τον απομυζήσουν οικονομικά, ικανοποιώντας και τις σεξουαλικές τους ανάγκες». Απαντώντας ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας είπε ότι «ο Ν*** έπαιρνε τις ανήλικες στο διαμέρισμα του κατηγορουμένου επιχειρηματία κατόπιν υποδείξεων του».

Κατά την αγόρευση του ο δικηγόρος του επιχειρηματία, αποκάλυψε ότι η αδερφή της 14χρονης που είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον επιχειρηματία, ηλικίας 19 ετών, είχε επίσης σεξουαλικές σχέσεις μαζί του επί πληρωμή.

Σύμφωνα με τη 19χρονη αδερφή της 14χρονης, η οποία θα καταθέσει εναντίον των κατηγορουμένων ως τρίτη μάρτυρας κατηγορίας, ο φίλος του επιχειρηματία είναι αδίστακτος.

«Καλώ το Δικαστήριο να σταθμίσει την αναγκαιότητα προστασίας του κοινωνικού συνόλου με το δικαίωμα ελευθερίας των κατηγορουμένων», είπε.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του επιχειρηματία, επιχειρώντας να αντικρούσει τα όσα κατέθεσε ο δημόσιος κατήγορος. Υποστήριξε ότι από τις καταθέσεις των δύο ανήλικων προκύπτουν τα εξής: Για την κατηγορία συνομωσίας απαγωγής τα κυρίαρχα στοιχεία σε αυτήν καταδεικνύουν προς αθώωση και όχι καταδίκη των κατηγορουμένων. «Πώς είναι δυνατόν να απήχθη πρόσωπο που είχε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο και δεν το χρησιμοποίησε για να καλέσει βοήθεια;». Άφησε να εννοηθεί ότι στη συνέχεια της υπόθεσης θα προσπαθήσει να καταδείξει την κατάθεση της 15χρονη�� ως αναξιόπιστη.

Και οι δύο δικηγόροι ζήτησαν όπως οι πελάτες τους αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.