​Σε επέμβαση γαστρεκτομής υποβλήθηκε ένα 4χρονο αγοράκι στην Ινδία, καθώς η αφαίρεση του… 70% του στομάχου του ήταν η ΜΟΝΗ λύση για να χάσει βάρος.

Ο Ρίσι Κάτα, τον περασμένο Σεπτέμβριο ζύγιζε 44,5 κιλά ενώ οι γονείς του Ντίπεν και Χένα Κάτα δήλωναν απελπισμένοι, αφού δεν ήξεραν τι να κάνουν ώστε να μειωθεί η όρεξη του γιού τους.

Ο πιτσιρικάς ήταν τόσο παχύς που φορούσε ρούχα ενηλίκων και η περίμετρος της μέσης του έφτανε τα… 92 εκατοστά!

tummyTuck1.jpg
Τότε οι γονείς του, αποφάσισαν πως δεν είχαν άλ��η επιλογή παρά να απευθυνθούν σε μία κλινική που θα έκοβε μέρος του στομαχιού του, αφού τα κιλά του αποτελούσαν μεγάλο κίνδυνο για την υγεία του.

Βέβαια η επέμβαση τον έκανε έναν από τους νεότερους ασθενείς στον κόσμο που υποβλήθηκε σε γαστρεκτομή.

«Δεν είχαμε άλλο τρόπο να σώσουμε το γιο μας. Αργοπέθαινε, είχαμε προσπαθήσει δίαιτες χωρίς αποτέλεσμα. Οι γιατροί μας είπαν πως η κατάστασή του ήταν σοβαρή και πως η επέμβαση ήταν η τελευταία μας ελπίδα», δήλωσε ο πατέρας του παχύσαρκου αγοριού.

tummyTuck4.jpg
Όταν γεννήθηκε ο μικρός Ρίσι είχε βάρος λίγο παραπάνω από 1,5 κιλό. Τότε οι γονείς του αφιέρωσαν έναν χρόνο φροντίζοντας και ταΐζοντάς τον, ώστε να πάρει βάρος και να δυναμώσει.

Στα δεύτερα γενέθλιά του, όμως, ζύγιζε σχεδόν 13 ΚΙΛΑ! Οι γονείς του άρχισαν να ανησυχούν και μείωσαν τα γεύματα του αλλά ο Ρίσι έκλαιγε ζητώντας κι άλλο φαγητό ενώ πολλές φορές ούρλιαζε από την πείνα.

«Ήταν τόσο παχύς που δεν μπορούσε να κοιμηθεί πάνω από δέκα λεπτά, μετά ξυπνούσε. Είχε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και ήταν πάντα σαν λαχανιασμένος. Φοβόμασταν πως δεν θα ζούσε μέχρι τα τρίτα του γενέθλια…», ανέφερε ο μπαμπάς του.

tummyTuck2.jpg
Όταν οι γονείς του εξάντλησαν όλες τις πιθανότητες τον πήγαν σε γιατρό, ο οποίος διέγνωσε σύνδρομο Prader Willi, το οποίο δεν επέτρεπε στον οργανισμό του να κάψει κανονικά θερμίδες.

Μια συγγενής όμως ενημέρωσε την οικογένεια του παχύσαρκου μπόμπιρα για τη γαστρεκτομή, η οποία έμελλε να είναι η σωτηρία του 4χρονου.

«Δεν άντεχα να φοβάμαι πως ο γιος μου δεν θα ζήσει μέχρι τα επόμενα γενέθλιά του.Ήμουν συνέχεια τρομοκρατημένη, έπρεπε κάτι να κάνουμε για να τον σώσουμε. Ως μητέρα ήθελα να τον κρατά στην αγκαλιά μου αλλά ήταν πάρα πολύ βαρύς. Κάθε πρωί έπρεπε όμως να τον κ��υβαλήσω μέχρι το σχολείο γιατί δεν μπορούσε να προχωρήσει γρήγορα. Έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να βοηθήσουμε το γιο μας…» τόνισε η μητέρα του.

tummyTuck5.jpg
Έτσι, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ο Ρίσι μπήκε στο νοσοκομείο και αφαίρεσε το 70% του στομάχου του. Η επέμβαση κόστισε 3.700 ευρώ και ο μπαμπάς του αναγκάστηκε να δώσει όλες του τις οικονομίες.

Στη συνέχεια ο 4χρονος Ινδός έμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για τρεις ημέρες, ενώ για έναν μήνα δεν έτρωγε τίποτε και κατανάλωνε μόνο υγρά.

Τους τέσσερις μήνες που ακολούθησαν το αγοράκι ακολούθησε μια πολύ αυστηρή δίαιτα και σήμερα, λίγους μήνες μετά, ζυγίζει 30 κιλά, κοιμάται κανονικά όλη τη νύχτα, παίζει κρίκετ και κάνει ποδήλατο με τους φίλους του.

Παράλληλα ο Ρίσι συνεχίζει να κάνει διατροφή, αφού πρέπει να χάσει άλλα 6 κιλά για να θεωρείται το βάρος του φυσιολογικό.

«Το αγόρι πέθαινε και ξέραμε πως η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή. Έπρεπε να φτάσουμε στα άκρα», τόνισε ο γιατρός του, σημειώνοντας πως ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που έκανε γαστρεκτομή σε ένα τόσο μικρό παιδί.