​«Αρνούμαι να με τσουβαλιάζουν στα κουτσομπολίστικα περιοδικά, δεν είμαι εγώ αυτή. Δεν θέλω πιά να είμαι στα εξώφυλλα για κάθε αφορμή. Εχω το δικαίωμα να κάνω ανθρωπιστικό έργο, όσα για τα υπόλοιπα αυτά αφορούν την ιδιωτική μου ζωή» λέει σε συνέντευξή της στο κανάλι BFMTV, από την Αϊτή όπου βρίσκεται για φιλανθρωπική δράση, η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Βαλερί Τριερβελέρ.

«Είναι πολύ δύσκολο για μένα, είναι πολύ δύσκολο για τα παιδιά μου. Ζητώ να με αφήσουν ήσυχη» προσθέτει για τον ερωτικό δεσμό του Ολάντ με την ηθοποιό Ζυλί Γκαγιέ.

«Δεν ήμουν ελεύθερη. Δεν ήμουν ελεύθερη να μιλήσω, ούτε να σκεφτώ, ούτε να κουνηθώ...δεν ήμουν ελεύθερη για τίποτα. Σήμερα ξαναβρίσκω την ελευθερία μου, κι αυτό μου δίνει μεγάλη ευτυχία» αναφέρει.
valerie660_0 (1).png
Η Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία βρίσκεται σε αποστολή στην Αϊτή για λογαριασμό της οργάνωσης Λαϊκή Αρωγή (Secours Populaire Français, SPF), υποσχέθηκε επίσης ότι θα μιλήσει για όσα είδε εκεί στον πρώην σύντροφό της, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, δεί��νοντας την αλληλεγγύη της σε μια χώρα που χτυπήθηκε σκληρά το 2010 από έναν ισχυρό σεισμό.
trierweiler_haiti_hector_retamal_afp.jpg

«Είναι πολύ πιθανό να του δώσω ένα μήνυμα για τα όσα είδα στην Αϊτή. Το σίγουρο είναι ότι η γαλλική βοήθεια προς την Αϊτή δεν επαρκεί. Όμως ξέρω ότι ο Ολάντ έχει υποσχεθεί ότι θα έρθει στην Αϊτή το 2015 και επομένως θα τα δει και ο ίδιος», είπε η Τριερβελέρ.

Κατά την τριήμερη παραμονή της στη χώρα η δημοσιογράφος επισκέφθηκε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο και ένα σχολικό συγκρότημα για 1200 παιδιά που χρηματοδοτείται από τη μη κυβερνητική οργάνωση και περιλαμβάνει καντίνα, αίθουσα πληροφορικής, ατ��λιέ ραπτικής και αναρρωτήριο.

«Είμαι εδώ για να τονίσω όσα κάνει στην Αϊτή η SPF», είπε σημειώνοντας ότι πολλοί Γάλλοι αγνοούν το έργο της οργάνωσης αυτής.

Η Τριερβελέρ δεσμεύτηκε ότι αφού επιστρέψει στο Παρίσι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη χώρα που προσπαθεί να σταθεί πάλι στα πόδια της μετά τον καταστροφικό σεισμό.