​Συγκλονισμένη είναι η Ισπανία από την εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικού και προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, στην επαρχία Λεόν.

Η Ισαβέλ Καράθκο δέχτηκε βροχή από σφαίρες, ενώ περπατούσε σε γέφυρα την πόλης με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι ισπανικές αρχές συνέλαβαν μια γυναίκα και την κόρη της στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία της εκλεγμένης επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κόρη της γυναίκας που την πυροβόλησε φέρεται να είχε απολυθεί πρόσφατα από το περιφερειακό συμβούλιο όπου ήταν πρόεδρος η Καράθκο.
asesina.jpg
Πρόκειται για την 35χρονη Μοντσεράτ Τριάνα Μαρτίνεθ Γκονθάλεθ, υπάλληλο ως πριν λίγες μέρες του περιφερειακού συμβουλίου και την 55χρονη μητέρα της.

Η φερόμενη ως δράστης Μοντσεράτ Μαρτίνεθ, μηχανολόγος εξειδικευμένη σ��ις τηλεπικοινωνίες, ήταν υπάλληλος του περιφερειακού συμβουλίου από το 2007 μέχρι προχθές, οπότε απολύθηκε. Οπως και η Καράσκο, είναι και αυτή μέλος του δεξιού Λαϊκου Κόμματος (ΡΡ) του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.
papelvoto.jpg

Από ό,τι φαίνεται, η Μοντεράτ Τριάνα Μαρτίνεθ θεώρησε υπεύθυνη προσωπικά για την απόλυσή της την Ισαβέλ Καράθκο και αποφάσισε να την εκδικηθεί με τη βοήθεια της μητέρας της. Η αστυνομία δεν έχει καταλήξει ακόμα στο ποια από τις δύο γυναίκες τράβηξε τη σκανδάλη, αν και οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στη μητέρα.

Σε ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος εκφράζεται «η πιο βαθιά θλίψη του» και ανακοινώνεται η ακύρωση «όλων των εκδηλώσεων» που ήταν προγραμματισμένες. Σε μια ανακοίνωσή του στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το PP ανέφερε: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη δολοφονία της Ισαβέλ Καράθκο».

rrr.jpg