Την οργή τη δική της και του συζύγου της για την απαγωγή περίπου 200 μαθητριών στη Νιγηρία από τους κοιτώνες του σχολείου τους, εξέφρασε σήμερα η Μισέλ Ομπάμα που ανέλαβε να εκφωνήσει το εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό μήνυμα του συζύγου της Μπαράκ Ομπάμα.

«Αυτή η παράλογη πράξη διαπράχθηκε από μία τρομοκρατική οργάνωση, αποφασισμένη να κρατήσει αυτά τα κορίτσια μακριά από την εκπαίδευση» δήλωσε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. «Θέλω να γνωρίζετε ότι ο Μπαράκ έχει καθοδηγήσει την κυβέρνησή μας να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Νιγηρίας να βρεθούν αυτά τα κορίτσια και να επιστραφούν στα σπίτια τους» τόνισε η Μισέλ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν δήλωσε την Παρασκευή ότι θεωρεί πως τα κορίτσια που απήχθησαν στις 14 Απριλίου, από την ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, βρίσκονται ακόμη στη χώρα.

Οι μαθήτριες απήχθησαν από το σχολείο όπου φοιτούσαν ως εσωτερικές στην πόλη Τσιμπόκ κοντά στην πολιτεία Μπόρνο της βόρειας Νιγηρίας, την ώρα που έδιναν γραπτές εξετάσεις. Πενήντα από αυτές κατάφεραν να δραπετεύσουν, αλλά περισσότερες από 200 εξακολουθούν να κρατούνται.

Αμερικανοί και Βρετανοί εμπειρογνώμονες έφθασαν χθες στη Νιγηρία για να συμμετάσχουν στις έρευνες για την απελευθέρωση τους.